İsrail'den son dakika Hizbullah duyurusu! Genelkurmay Başkanı açıkladı!

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'a karşı gerektiğinde hücuma hazır olmaları gerektiğini belirtti.

İsrail'den son dakika Hizbullah duyurusu! Genelkurmay Başkanı açıkladı!
İsrail'den son dakika Hizbullah duyurusu! Genelkurmay Başkanı açıkladı!
GİRİŞ 28.12.2023 04:29 GÜNCELLEME 28.12.2023 11:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika Hizbullah haberleri: İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Halevi, Kuzey Komutanı Tümgeneral Ori Gordin ve diğer komutanlarla durum değerlendirmesi yaptı.

'GEREKTİĞİNDE HÜCUMA HAZIR OLMALIYIZ'

Ordu olarak birincil görevlerinin, Hizbullah'ın saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki bölgelerden göç edenleri tekrar evlerine döndürmek olduğunu kaydeden Halevi, İsrail ordusu ve Kuzey Komutanlığın hazırlığının üst seviyede olduğunu dile getirdi.

Hizbullah'la mücadeleyi yürüten Kuzey Cephesinin, bunu sürdürmek adına dün bir dizi planı onayladığını belirten Halevi, "Gerektiğinde hücuma hazır olmalıyız." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 129 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

BAKANLARDAN HİZBULLAH'A SAVAŞ TEHDİDİ

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan gerginliğin diplomasi yoluyla çözüme kavuşturulmaması halinde, Tel Aviv'in yeni adımlar atabileceğini belirtti.

Gantz, yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın düzenlediği saldırılara işaret ederek, İsrail'in kuzey sınırındaki durumun değişmesi gerektiğini savundu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Süleyman 4 ay önce Şikayet Et
    SELAMÜNALEYKÜM KARDEŞLERİM ZALİM NETENYAHUNUN İNSANLARA FAYDASI OLMADI GİBİ DOĞAYADA DOMUZ KADAR FAYDASI YOK ÇÜNKÜ DOMUZLAR DOĞAYI TEMİZ TUTAR BAŞKA FAYDALARIDA VARDIR YANİ HAYVANDAN DAHA AŞAĞI DEDİĞİ RABBİMİN KUR'ANI KERİMDEKİ BUNUN GİBİ ZALİMLER ANCA ZARARI OLUR HAYVAN KADAR FAYDASI BİLE OLMAZ ANCA KENDİ GİBİ ZALİMLERİ GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN ÜZERİNE YOLLUYOr
    Cevapla
  • şeytani akıl! 4 ay önce Şikayet Et
    ENTERESAN! içimizdeki Siyonistler Manipülasyon ve PR çalışmaları ile İsrailin Düşmanlarını karalamakla meşgul?
    Cevapla
  • cahit 4 ay önce Şikayet Et
    Hizbullah İsrail e top yekün saldırsaydı İsrail in işi bitmişti İsrail şehirlerine dakikada binlerce Füze yağsaydı ne uçak kaldırabilirdi ne heron ne tank tüm şehirleri yanardı ve buda İsrail devletinin sonu olurdu geldikleri gibi giderlerdi
    Cevapla
  • Tarafsiz 4 ay önce Şikayet Et
    Ulam zır cahiller Hizbullah 7 ekimden beri israille savaş halinde 100 den fazla şehit verdi 200 den fazla İsrail askeri öldürdü sırf Filistin e destek için siz ne yaptınız klavye kahramanlığı birde mezhepçilik yaparak abd İsrail in ekmeğine yağ sürdünüz
    Cevapla
  • Bandırmalı 4 ay önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar sivillere karşı savaş yürüttüklerini ikrar etmiş. Merdi Kipti şecaat arz ederken Sirkatin ( hırsızlığını) söylermiş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü