Kızıldeniz'de sıcak dakikalar! Bir saldırı daha! ABD savaş gemisi müdahale etti

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD helikopterlerine Husiler tarafından 4 tekne ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. Teknelerden 3’ünün ABD helikopterlerince batırıldığı, birinin ise bölgeden kaçtığı aktarıldı.

GİRİŞ 31.12.2023 16:13 GÜNCELLEME 01.01.2024 01:30
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), MAERSK HANGZHOU adlı konteyner gemisine ve bölgeye intikal eden ABD helikopterlerine Husiler tarafından 4 tekne ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. Teknelerden 3’ünün ABD helikopterlerince batırıldığı, birinin ise bölgeden kaçtığı aktarıldı.

HUSİLER DANİMARKA MERKEZLİ GEMİYİ HEDEF ALDI

Bütün dünya İsrail ile Hamas arasındaki savaşa kilitlenmişken Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi. İran destekli Husiler, Danimarka merkezli Maersk'e ait bir yük gemisine Kızıldeniz'de saldırdı. Husilere ait 4 tekne ile saldırının gerçekleştiği belirtilirken, yük gemisinden yapılan yardım çağrılarına ABD'den yanıt geldi.

ABD SAVAŞ GEMİLERİ BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “MAERSK HANGZHOU adlı konteyner gemisi 24 saatten kısa bir süre içinde ikinci kez imdat çağrısında bulunarak İran destekli dört küçük Husi teknesinin saldırısına uğradığını bildirdi. Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden gelen küçük tekneler MAERSK HANGZHOU'ya hafif silahlarla ateş açarak geminin 20 metre yakınına kadar yaklaşmış ve gemiye çıkmaya çalışmışlardır. MAERSK HANZGHOU gemisinde bulunan sözleşmeli bir güvenlik ekibi ateşe karşılık verdi. USS Eisenhower ve USS Gravely’den kalkan ABD helikopterleri imdat çağrısına cevap vermiştir. Tekneler, ABD helikopterlerine hafif silahlarla ateş açmıştır. ABD Donanmasına ait helikopterler meşru müdafaa kapsamında ateşe karşılık vererek dört küçük tekneden 3’ünü batırmış ve mürettebatını öldürmüştür. Dördüncü tekne bölgeden kaçmıştır. ABD personeline ya da ekipmanına herhangi bir zarar gelmemiştir” denildi.

USS Eisenhower

48 SAAT BOYUNCA KIZILDENİZ'İ KULLANMAYACAKLAR

Yük gemisindeki mürettabatın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Maersk olayla ilgili bir açıklama yaparak gelecek 48 saat boyunca Kızıldeniz'in kullanılmayacağını duyurdu.

FÜZEYLE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

CENTCOM, bu sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, yine MAERSK HANGZHOU adlı gemiye füze saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Açıklamada, “30 Aralık'ta yaklaşık 20.30 sıralarında, MAERSK HANGZHOU konteyner gemisi güney Kızıldeniz’den geçerken bir füze tarafından vurulduklarını bildirdi. Singapur bandıralı, Danimarka tarafından işletilen konteyner gemisi yardım talebinde bulundu ve USS Gravely ve USS Laboon gemiye yardım etti. Geminin seyire elverişli olduğu ve herhangi bir yaralanma olmadığı bildirilmiştir. USS Gravely karşılık verirken Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden gemilere doğru ateşlenen iki gemisavar balistik füzeyi vurdu. Bu, 19 Kasım'dan bu yana Husiler tarafından uluslararası deniz taşımacılığına yapılan 23’üncü yasadışı saldırıdır” ifadelerine yer verilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Yara almış 3 ay önce Şikayet Et
    ABD uçak gemisi günler önce mayinla yara aldı yan yatık vaziyette tadilat tamirat görüyor durumu meçhul saklıyorlar yoks ABD büyük krize girecek geminin alabandasi füze sistemi yara almış dikkat edilirse hiç hareket etmiyor bir hafta önce rutin bakım için ABD de olması gerekiyordu yani uçak gemisi zaten vurgun yemiş sonu meçhul yakında belli olur
    Cevapla
  • kemal 3 ay önce Şikayet Et
    ABD zamanında kızılderililere yaptıkları soykırımı şimdi ortadoğuda yapıyorlar zamanla buralarada çökecekler. dünyanın eşkiyası olmuşlar
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    Biz Türkistan destekliyizde sen kim desteklisin belli değil.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Uçak gemisi vurulsa dünyada ses getirir belleri kırılır ha.Birde Araplar üsleri kapatmalı her yerde abd üssü var.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Biz her oyunu bizarız bu coğrafyada Türke rağmen oyun kurulamaz kuranlarda zaten cehennemdeler şu an.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri