ABD hükümetinden şaşırtan istifa

Amerikan hükümetinin Filistin'de yaşanan soykırımı göz ardı etmesine daha fazla sessiz kalamadı.

ABD hükümetinden şaşırtan istifa
ABD hükümetinden şaşırtan istifa
GİRİŞ 04.01.2024 16:45 GÜNCELLEME 04.01.2024 16:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Bakanlığı politika danışmanı Tarık Habaş daha fazla sessiz kalamayacağını söyledi ve Biden yönetimini İsrail hükümetinin yaptığı soykırımı göz artı etmekle suçladı.

HÜKÜMETİ PROTESTO ETMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Biden yönetimi tarafından atanan Eğitim Bakanlığı politika danışmanı Tarık Habaş, yönetimin İsrail'in Gazze'deki (22.313'ten fazla Filistinlinin ölümüne ve 57.296 kişinin yaralanmasına neden olan) acımasız savaşına sarsılmaz askeri desteğini ve savaşın yansımalarını ele almasını protesto etmek için istifa etti.

Biden yönetimi tarafından atanan ve öğrenci kredisi sisteminin elden geçirilmesine ve yüksek öğrenimdeki eşitsizliklerin giderilmesine yardımcı olmak için eğitim departmanında çalışan Habash istifasını Çarşamba günü sunduğunu söyledi.

'SON SEÇENEKTİ'

Kendisi ve diğerlerinin sistem içinde çalışarak itirazlarını yönetim liderlerine iletmeye çalışmak için "akla gelebilecek her şeyi yaptıktan" sonra olduğunu söyledi.

Habaş, Başkan Joe Biden'ın savaşla ilgili eylemlerini protesto etmek amacıyla yönetimden istifa eden en azından ikinci ve Filistin kökenli bilinen ilk yetkili oldu.

İLK DEĞİLDİ!

Dışişleri Bakanlığı emektarı Josh Paul, yönetimin İsrail'e silah transferini hızlandırması üzerine Ekim ayında istifa etmişti.

Habash, personelin ABD'nin savaştaki rolüne ilişkin endişelerine yanıt olarak üst düzey Beyaz Saray yetkilileri ve yönetimdeki diğer kişilerle yapılan toplantılara katılan Orta Doğulu, Müslüman ve Yahudi kökenli idari personel arasında yer alıyordu.

Habash, oturumları çalışanların sesini duyurma fırsatından ziyade üst düzey yöneticilerden gelen brifingler olarak tanımladı.

'SESSİZLİK KARŞISINDA SESSİZ KALAMAM'

Habash istifa mektubunda, "Bu yönetim, önde gelen insan hakları uzmanlarının İsrail hükümetinin soykırım kampanyası olarak adlandırdığı, masum Filistinlilerin hayatlarına karşı işlenen zulmü görmezden gelirken sessiz kalamam." diye yazdı.

Biden yönetiminin eylemlerinin Gazze'de milyonlarca masumun hayatını tehlikeye attığını söyledi. Sözlerine;

"Bu yönetim, İsrail'in en güçlü müttefiki olarak, Gazze'deki Filistinlileri yiyecek, su, elektrik, yakıt ve tıbbi malzemelerden mahrum bırakan ve yaygın katliamlara yol açan istismarcı ve devam eden toplu cezalandırma taktiklerini durdurmak için nüfuzunu kullanma konusunda başarısız olduğu için sessizce suç ortağı olamam" ekledi.

HABAŞ'IN SUÇLAMALARI

Habaş, Biden yönetimini Gazze'deki Filistinlilere yönelik ayrım gözetmeyen şiddete yardım etmekle, İsrail saldırılarında Filistinlilerin ölüm sayımlarının doğruluğunu sorgulamakla ve BM'de ateşkes çağrısı yapan kararlara karşı oy kullanmakla suçladı.

"Ve yönetim liderleri Filistinlileri sistematik olarak insanlıktan çıkaran doğrulanmamış iddiaları bile tekrarladılar" diye yazdı. Buna ek olarak, akranları, medya ve ABD hükümeti tarafından insanlıktan çıkarılma ve kimliğin silinmesine maruz kaldığını da ortaya çıkardı.

'STATÜKOYU KABUL EDİYORLAR'

"Milyonlarca Filistinli onlarca yıldır işgalle, etnik temizlikle ve soykırımlar karşı karşıya kaldı ve Biden Yönetiminin bu statükoyu pasif bir şekilde kabul etmesi demokratik değerlere tamamen aykırıdır. Hükümetimiz böyle bir hükümete koşulsuz askeri finansman sağlamaya devam ediyor." 

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Türkiye 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim Gazze’ye girme vaktimiz gelmiştir hem asayiş hem de insani yardım adı altında. Bu Müslümanların ve soykırıma karşı gelenlerin isteğidir. Devletimiz sizlerin etkisiyle bu mevzuyu deklare etmelidir.
    Cevapla
  • STuran 3 ay önce Şikayet Et
    Hiç samimi değil. İstifa için 22.000 kişinin öldürülmesini mi beklemiş Habaş denen densiz.
    Cevapla
  • Karanlık Kemal 3 ay önce Şikayet Et
    Biden soykırım ortağıdır. Bu kadar beklemesi şaşırtıcı. Hala Bidon ile bu suça ortak olmak gibi aklını peynir ekmekle yemiş bir sürü USA lı ve Avrupa lının hala olması şaşırtıcı. Bunlar cezalandırmazsa başka ülkeler cesaret alacak. USA tekrar yapar. Çin, Rusya yapar. Kayıtsız destek ne demek? İntihar.
    Cevapla
  • %100TÜRK 3 ay önce Şikayet Et
    Terör devleti abd gırtlağına kadar pisliğe gömülmüştür. Soysuz uydurma bir devlet.
    Cevapla
  • Tan 3 ay önce Şikayet Et
    Tarih kayıtta...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...