Güney Afrika soykırım davası açmıştı! İsrail'e tüm dünyadan kötü haber: 320 bin...

Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında (ICJ) İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına destek için başlatılan kampanyada, 320 bin imza toplandı.

GİRİŞ 10.01.2024 20:37 GÜNCELLEME 11.01.2024 11:10
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Son dakika Güney Afrika haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasının yankıları tüm dünyada sürüyor.

320 BİNDEN FAZLA KİŞİ İMZA ATARAK DESTEK VERDİ

İngiltere'den, "change.org" sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına, bugün TSİ 19.00 itibarıyla dünyanın dört bir yanından 320 binden fazla kişi katıldı.

Kampanya çağrısında, Güney Afrika'nın ICJ'de başlattığı davaya destek mesajı verilerek, davanın Gazze halkının acılarına son vermesinin ümit edildiği belirtildi.

İLK DURUŞMA YARIN GÖRÜLECEK

Güney Afrika Cumhuriyeti, 29 Aralık 2023'te, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de işlediği fiillerle 1948 tarihli Birleşmiş Milletler Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle ICJ'de dava açarak İsrail için ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep etmişti.

Başvuruda "İsrail'in eylemleri ve ihmalleri soykırım niteliğindedir çünkü hususi soykırım niyetiyle işlenmiştir." ifadelerine yer verilirken, eylemlerin "Gazze'deki Filistinlileri yok etmek" amacı taşıdığı vurgulanmıştı.

Duruşmasının yarın ve 12 Ocak'ta yapılması bekleniyor.

DURUŞMA ÖNCESİ DÜNYA'DAN FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ

Filistin yanlısı aktivistler, ABD Temsilcisi André Carson ve Güney Afrika ile Bolivya büyükelçiliklerinden temsilcilerin de aralarında bulunduğu bir grup, Washington DC'de bulunan Güney Afrika büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'in Gazze’deki fiillerinin Soykırım Sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davanın, ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin iki gün sürecek duruşmaları görülecek. Duruşmanın yapılacağı bina önüne sabahın erken saatlerinde Filistinlilerin geldiği görüldü.

 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 160
  • Ali veli 3 ay önce Şikayet Et
    Bence en doğru karar g Afrika'nın davayı açması oldu. Müslüman bir ülke acsaydi dava ve islamofobi ile birlikte dava hemen düşerdi. Mandella apartheid yaşamış bir ülke bunu acmasi düşünülmüş bir karar
    Cevapla
  • Erdinç 3 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler varken Güney Afrika ilginç geldi Helâl olsun Bizlere umut oldu inşallah mahkemede adalet yerini bulur.
    Cevapla
  • Mtntt 3 ay önce Şikayet Et
    Beter olsun İsrail. Ama davayı açan ülke Güney Afrika sessiz sedasız reklamsız entresan değilmi.
    Cevapla
  • Maraşlı 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar müslüman devleti bakımda utanın bakın güney afrikaya demekki boş lafla icraat olmuyormuş Rabbim yanınız da olur inşallah
    Cevapla
  • İsimsiz 3 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun güney Afrika ya Eeyy İsrail demekle Filistinli Müslümanların yanında olunmuyor icraat yapmak lazım meselaa ticari ilişkilerinizi kesebilirsiniz büyük elçiliği kapatabilirsiniz
    Cevapla
  • Cahit öztürk 3 ay önce Şikayet Et
    Allah katında Müslüman olmak yetmiyor,mûmîn olmak gerekiyor,demekki eyyyy İsrail diyenler sadece müslüman.
    Cevapla
  • Kerim kılıç 3 ay önce Şikayet Et
    Güney afrika ya her türlü delil ve destek veren kim elinde delil olmadan bazı şeyler yapılmaz şimdi bazı işler uluslar arası işbirliği ile yürütülür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak