Üç ülkeden İsrail'e uyarı! Devlet Başkanları resmen açıkladı

Ürdün, Mısır ve Filistin Devlet Başkanlarını bir araya getiren Akabe Zirvesi’nden, Gazze'nin yeniden işgali ve Yahudi yerleşimcilerin “düşmanca eylemlerine” karşı İsrail'e uyarı kararı çıktı.

Üç ülkeden İsrail'e uyarı! Devlet Başkanları resmen açıkladı
Üç ülkeden İsrail'e uyarı! Devlet Başkanları resmen açıkladı
GİRİŞ 11.01.2024 01:27 GÜNCELLEME 11.01.2024 01:31
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Mısır, Ürdün ve Filistin'den, İsrail'e ortak bir uyarı geldi.

AKABE ZİRVESİNDEN İSRAİL'E KÖTÜ HABER

Ürdün Kraliyet Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik işgal girişiminin başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk defa, Ürdün’ün güneyindeki Akabe kentinde Kral 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı bir araya getiren zirve sona erdi.

Zirvenin sonuç bildirgesinde, liderlerin, “İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak ve savunmasız sivilleri korumak için baskıyı sürdürmenin gerekliliğini” vurguladığı belirtildi.

TÜM GİRİŞİMLER TAMAMEN REDDEDİLDİ

İsrail'in Batı Şeria ile Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yerinden edilmesine yönelik herhangi bir planına karşı olduklarını ve bu planın uluslararası alanda kınanarak karşı çıkılmasının gerektiğinin altını çizen liderlerin, Filistin davasını tasfiye etmeye ve tek Filistin devletinin parçaları olan Gazze ile Batı Şeria'yı ayırmaya yönelik tüm girişimleri tamamen reddettikleri ifade edildi.

Liderlerin Gazze Şeridi'ndeki insanların yaşadığı trajik insani durumun hafifletilmesi için kalıcı ve yeterli düzeyde yardım ile insani yardımın ulaştırılmasının sağlanmasının gerekliliğine dikkat çektiği bildiride, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeri ile Doğu Kudüs’te Filistinliler ile Müslüman ve Hristiyanların mukaddesatına yönelik saldırıların bölgedeki durumun kontrolden çıkmasına yol açacağı uyarısında bulunuldu.

ARAP ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Bildiride, üç liderin, Filistin meselesinde iki devletli (Filistin ve İsrail) çözüme dayanan adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmak için siyasi bir ufuk bulmak amacıyla Arap ülkeleri ve aktif ülkelerle ortaklaşa çalışmaya devam etme konusunda mutabakata vardığı kaydedildi.

Üç ülkeden İsrail'e uyarı! Devlet Başkanları resmen açıkladı

Ürdün Kralı 2. Abdullah da, savaşın genişlemesine yol açabilecek ve ateşkes çabalarını karmaşıklaştırabilecek herhangi bir tırmanmaya karşı uyarıda bulunarak, durumun ciddiyetinin, bir sonraki aşamada atılacak adımları belirlemek için olağanüstü bir çaba gerektirdiğine işaret etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Halil 3 ay önce Şikayet Et
    Bu 3 kafadar de İsrail uşağıdır
    Cevapla
  • adalı 54 3 ay önce Şikayet Et
    tiyatro oynamayın filistin ürdün tamamda mısır zamanında mursiyi neden öldürdü
    Cevapla
  • ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Bu üçlü normal olarak israil artadoğudan def ol git demeleri gerekirken ne şiş yansın ne kabap minvalinde iki devletli çözüm diyorlar çünkü bunlar da yahudi mahallesinde büyümüşler.
    Cevapla
  • Osman58 3 ay önce Şikayet Et
    Muhammed Mursi'yi neden şehit ettiler sanıyorsunuz. Üç soytarı İsraili UYAR mış. Ya birde Kınasalardı ne olurdu düşünün.
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    3 de ABD askeri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı