Epstein davasında iki Türk'ün de adı geçiyor

ABD'de, "cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı" gibi suçlardan yargılanırken hapishanede ölen Jeffrey Epstein'ın davasına ilişkin paylaşılan 943 sayfalık iddianamede, iki Türk vatandaşının da ismi geçiyor.

Epstein davasında iki Türk'ün de adı geçiyor
Epstein davasında iki Türk'ün de adı geçiyor
GİRİŞ 11.01.2024 11:31 GÜNCELLEME 11.01.2024 11:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD'de kız çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapiste ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein davasında yeni ayrıntılar basına yansımaya devam ediyor. Savcılığın 943 sayfalık iddianameyi kamuoyuna açmasının ardından Epstein'la ilişkisi olan yeni isimler de ortaya çıkıyor.

İDDİANAMEDE ADI GEÇEN İKİ TÜRK

Voice of America Türkçe'nin haberine göre, reşit olmayan genç kızlara cinsel istismarla suçlanan Epstein'ın özel uçağıyla çocukları kendisine ait adaya taşıdığı iddia edilmişti. Mahkeme belgelerinde, Epstein'ın özel uçağının pilotuna Türkiye'den de çocuk götürülüp götürülmediği sorusu, konunun Türkiye'de de yoğun ilgi görmesine neden olmuştu. Şu ana kadar bilindiği kadarıyla iddianamede iki Türk vatandaşının da ismi geçiyor.

İddianamenin ek belgelerine göre, bu kişilerin Jeffrey Epstein'ın uçağıyla seyahat eden kişiler arasında olduğu belirtiliyor. Belgelere göre bu kişilerin isimleri Refia Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat. Refia Banu Küçükköylü'nün o tarihlerde ABD'de emlak danışmanlığı yaptığı biliniyor. Küçükköylü'nün ismi daha önce, İngiliz medyasında Prens Andrew'la Epstein arasındaki ilişkiye dair haberlerde de yer almıştı.

Küçükköylü'nün, Epstein'ın uçağında, Andrew ve Epstein tarafından tacize uğradığı gerekçesiyle dava açan Virginia Giuffre'yle birlikte seyahat ettiği öne sürülmüştü. İngiliz medyası, Epstein'ın cinsel istismar suçlarından Küçükköylü'nün bilgisi olup olmadığı konusunda bir bilginin olmadığını ifade etmişti.

İkinci isim Turabi Fırat'ın ise, o tarihlerde ABD'de beş yıldızlı bir otelde yiyecek içecek müdürü olarak görev yaptığı iddia ediliyor. Bu kişinin iş amaçlı olarak Epstein'ın uçağına bindiği tahmin ediliyor.

PİLOT MARÇİNKO KONUŞMAMA HAKKINI KULLANMIŞTI

İddianameye göre, Epstein'ın pilotu Nadya Marçinko yargıcın kendisine yönelttiği başka ülkelerden ve Türkiye'den de kız çocukların ABD'ye getirilip getirilmediği konusundaki soruyu konuşmama hakkını kullandığını söyleyerek yanıtsız bırakmıştı.

Kamuoyuyla paylaşılan mahkeme belgelerinde ismi açıklanmayan ve isimleri gizli tutulan kişiler de yer alıyor. Açıklanan iddianamenin aslında Epstein davasıyla ilgili çok da fazla yeni veya daha önceden bilinmeyen bilgiyi ortaya çıkarmadığı yorumları da yapılıyor.

Soldan sağa; Prens Andrew, Virginia Giuffre ve Ghislaine Maxwell

EPSTEIN DAVASI

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğa cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmaktan yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Epstein'ın sevgilisi Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu. Maxwell hali hazırda 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış durumda.

Öte yandan, Epstein'ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew'un New York ve Londra'da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini söyleyerek 2021'de New York'ta dava açmıştı. Giuffre, Prens'in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirtmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Zaza 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler tarikat kurmuş herkezi oraya zorla üye yapmış ondan kimse ses çıkartamiyor
    Cevapla
  • metin 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar geçen hafta Hollanda televizyonunda Belçikada kiliselerde istismara uğrayan çocuklar konuşuyordu tabi intihar edip konuşamayanlarda vardı dehşet verici şeyler söylüyorlardı resmen sistematik tecavüz cakaları kız erkek fark etmemeksizin.!!!!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yahudiler abd yi kistirmiş durumda, filistin lehine birşey soyleyecek olduğun an başina bu tur davalar geliyor, fuhuş kasetleriyle tehdit ediliyorsun, obama veya diger tiplerin pedofili kasetlerinin yayimlanabileceginden bahsediliyor, filistin lehine birşey soyledikleri takdirde
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kısacası sapıkların dünyası
    Cevapla
  • Morisko 3 ay önce Şikayet Et
    Clinton, Trump, Gates, Cooperfield, Dicaprio, Epstein, Al Gore, Lucas, Andrew ve bir sürü pedofili sapıklar, Bunların cezasını kim verecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı