Karadeniz'de gerilim had safhada! Rusya'dan son dakika nükleer açıklaması

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın Rus topraklarındaki füze fırlatma sistemlerini vurma girişiminin nükleer silah kullanma sebebi olabileceğini söyledi.

GİRİŞ 11.01.2024 22:39 GÜNCELLEME 12.01.2024 10:00
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Son dakika Rusya haberleri: Medvedev, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın "Rus topraklarındaki füze fırlatma sistemlerinin vurulması gerektiği" yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Karadeniz'de gerilim had safhada! Rusya'dan son dakika nükleer açıklaması

'NÜKLEER SİLAH KULLANMANIZ İÇİN SEBEPTİR'

Bunun "saldırganlık" olarak kabul edileceğini belirten Medvedev, "Bu, meşru müdafaa hakkı değil, açıkça böyle bir devlete nükleer silah kullanmamız için sebeptir." ifadesini kullandı.

Karadeniz'de gerilim had safhada! Rusya'dan son dakika nükleer açıklaması

Rus ordusunun Ukrayna'daki askeri unsurlara sürekli saldırılar düzenlediğine dikkati çeken Medvedev, saldırılarda nükleer silah hariç çeşitli silahlar kullanıldığını aktardı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yuriy İgnat, Rusya'nın S-300 füzelerini vurmak için kaynaklarının yetmeyeceğini ve bu nedenle Rus topraklarındaki fırlatma sistemlerinin vurulması gerektiğini dile getirmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Muhitdin 3 ay önce Şikayet Et
    Ahmak ukrainaliler verdiniz elinizde olan nukler silaklari , nerde garontor ulkeler hangisi sayib çikiyor toprak butunligine , basda amerka rusya ingiltere fransa gucunuz yetiyorsa sayib
    Cevapla
  • Fikret karakaş 3 ay önce Şikayet Et
    Yorumları okudum bir ata sözü canı yanan eşek attan hızlı gider Rusya bu kadar dünyaya karşı direndi benim gücüm bu dedi 4 büyük devin biri çöktü kaldı üç Hindistan Çin ve ABD Rusların çökmesi bizim işimize gelmez filler tepişir çimler ezilir büyüklerin savaşı küçüklerin bitişi olur ben savaş istemiyorum adalatli bir dünya istiyorum
    Cevapla
  • Şakir 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye rusyanın yanıda olsaydı şimdi dünya ikiye bölünmüştü korkular dizboyu olurdu lira pul oldu şimdi bunu kim yaptı ABD ve avrupa rusya ile olursak paramız ne inerdi ne çıkardı ver rupleyi al lirayı turk teşkilatı devletlerde manat sum pul bunlar hepsi lirayla alış veriş olacaktı daha sayamadıgım devletler çin japonya ozaman ne dolar nede euro olurdu gündemde bak bizi 50 yıl
    Cevapla
  • Yasin.... 3 ay önce Şikayet Et
    Dünya yavaş yavaş üçüncü dünya savaşına dogru gidiyor...
    Cevapla
  • Haşim Dogan 3 ay önce Şikayet Et
    Rusya'nın böyle bir delilik yapacağına inanmuyorum. Ne demek Atam bombası kullanırız? Allah korusun bu süper Devletler devltlerde akıllarını başına alsınlar.
    Cevapla
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    Bu bombaları neden yapıldı zamanı gelince evet zamanı geldi her an her şey olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler