Çinli bakandan 'Bağımsız Filistin' açıklaması!

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile düzenlediği basın toplantısında “1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve tam egemen bir Filistin devletinin kurulması konusunda ısrarcı olunması gerekiyor” dedi.

GİRİŞ 15.01.2024 03:40 GÜNCELLEME 15.01.2024 09:18
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya geldi.

"FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI KONUSUNDA ISRARCI OLUNMASI GEREKİYOR"

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Gazze’de ateşkes çağrısında bulunan Wang Yi, “1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve tam egemen bir Filistin devletinin kurulması konusunda ısrarcı olunması gerekiyor” dedi.

WANG Yİ VE ŞUKRİ GÖRÜŞTÜ

Wang Yi ve Şukri tarafından yapılan ortak açıklamada ise, sivillere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik her türlü şiddet eylemine derhal son verilmesi gerektiği vurgulanırken, İsrail işgalini sona erdirmek ve Filistin davasına adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulmak için uluslararası bir barış zirvesi çağrısında bulunuldu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Zhr 3 ay önce Şikayet Et
    Doğu Türkistana yaptıklarınız ne olacak onlar için söyleyecek sözünüz varmı. Her ellerimizi açtığımızda beni israile ve size lanet okuyoruz. Nasılki kardeşlerimize ve bize rahat yok sizde rahat yüzü görmeyin
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ve bagimsiz D. Türkistan!!
    Cevapla
  • bakan 3 ay önce Şikayet Et
    Doğu Türkistandaki Müslümanlara yapılan zulum ne olacak bakan efendi. Baka baka bakıa fazla baktığınızdan sizi BAKAN mı yaptılar.
    Cevapla
  • Burak 3 ay önce Şikayet Et
    Serdar Ortac o be, sallamayin
    Cevapla
  • Kudüs 3 ay önce Şikayet Et
    Alçak kafir sorun çözecek olsan ve müslümanı düşünsen önce doğu türkistandaki zalimliğini bitirirsin. Allah'ın azabı zalimlerin,kafirlerin ve münafıkların üzerine olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu! Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevden almalar...
İBB personeli içki servisinde! Eyüp Sultan’a karşı kadeh kaldırdılar