Filistin dünyaya duyurdu: İsrail'in sinsi planı devrede

Filistin yönetimi, İsrail'in, "Batı Şeria'yı ilhak operasyonlarını hızlandırmak suretiyle artık açığa çıkmış olan siyasi emellerinin gerçekleşmesi için kaos yaratma çabası içinde olduğunu" bildirdi.

Filistin dünyaya duyurdu: İsrail'in sinsi planı devrede
Filistin dünyaya duyurdu: İsrail'in sinsi planı devrede
GİRİŞ 15.01.2024 18:22 GÜNCELLEME 15.01.2024 18:28
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e bağlı büyük bir silahlı grubun Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Burin köyüne yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sömürgeci Ben-Gvir'in silahlı unsurlarının Burin köyüne saldırısı, Batı Şeria'da durumu tetikliyor." ifadeleri yer aldı.

"İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ben-Gvir faşist ikilisinin gözetimindeki Yahudi terör unsurları ile işgalci İsrail ordusu arasında rollerin açık bir şekilde dağıtılarak entegre hareket edildiğine" dikkati çekilen açıklamada, Burin köyüne gayrimeşru yerleşimci milislerden oluşan büyük bir silahlı grubun saldırı düzenlediği ve Filistinlilerin evrelerine saldırarak araçlarını ateşe verdikleri kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, "işgal güçleri, gayrimeşru Yahudi yerleşimci milisler ve Ben-Gvir tarafından silahlandırılarak çeşitli yol ve yöntemlerle siyasi ve hukuki yönden desteklenen ve koruma altına alınan terörist unsurların, işlediği suçların ve ihlallerin en sert ifadelerle kınandığı" vurgulandı.

BATI ŞERİA'YI İLHAK OPERASYONLARI

İsrail ordusunun, Batı Şeria'yı aşamalı ilhak operasyonlarını hızlandırmak suretiyle artık açığa çıkmış olan siyasi emellerinin gerçekleşmesi için orada bir kaos yaratma çabası içinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bunun aynı şekilde hayali gerekçeler ve bahanelerle Doğu Kudüs'te de yapıldığı belirtildi.

Silahlı Yahudi yerleşimciler dün gece işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Burin köyü çevresine baskın düzenleyerek bölgedeki Filistinlilerin mülklerine saldırdı, araçları ateşe verdi.

Güney Afrikalı avukatlardan İsrail'den sonra İngiltere ve ABD'ye de darbeGüney Afrikalı avukatlardan İsrail'den sonra İngiltere ve ABD'ye de darbe

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika'nın şımarık çocuğu israil, iyice azıttı. Amerika İnşallah karışır ve kendi başının derdine düşer...
    Cevapla
  • 1071 vatan sevdası 3 ay önce Şikayet Et
    Filistin den sonra sıra suriye de Vadedilen Topraklar için her şeyi yaparlar Başar bilirseler eğer sıra Türkiye yede gelecek. Türkiye ne Suriyedir nede İran Türkiye Müebbet ülkedir TURAN
    Cevapla
  • antep2701 3 ay önce Şikayet Et
    Şeria da Hamas yok, hangi bahane ederek saldıracaklar....diyene cevap... bahane yok ama batı Şeria ya gireceğim.. gerekçe olarak keyfim....hiç... Canım öyle istedi..var mı bir diyeceğin... dediler..
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Aşırı sağcı yahudi demek siyonist yahudi demektir ve sapık bir kitledir,dünyanın baş belasıdır.
    Cevapla
  • Bakkal emmi 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudiye Avrupa'nın en büyük SİNAGOGunu yaptık diyen biri var Allah'a havale ediyorum onu ve tayfasını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi