İsrail Cumhurbaşkanı: Suudi Arabistan, krizden çıkış anahtarımız

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Suudi Arabistan'la normalleşmenin, Tel Aviv yönetimi için Gazze'de yürüttüğü savaştan çıkışın ve yeni bir ufka açılmasının anahtarı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 18.01.2024 16:13 GÜNCELLEME 18.01.2024 17:44
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 54. Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ve bölge ülkeleriyle normalleşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Herzog, "Açıkçası, tüm normalleşme sürecinin bir parçası olarak Suudi seçeneği, savaştan yeni bir ufka doğru çıkmanın anahtarıdır." dedi.

Riyad yönetimiyle normalleşmenin "hala hassas ve kırılgan olduğunu" belirten Herzog, olası bir normalleşmenin ezberleri bozacağını iddia etti.

İsrail'in Orta Doğu'da Avrupa ve ABD'ye yönelebilecek tehditleri engellediğini savunan Herzog, "Tüm insanlık için, özgür dünya için bir savaş veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Herzog, İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarına ve Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'la yaşanan çatışmalara değinerek, "İsrail olmasaydı, sıra Avrupa'da olurdu ve sonrasında ABD." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Herzog, halihazırda 136 İsrailli esirin Hamas'ın elinde olduğunu ve söz konusu esirlerden 4'ünün 2014'ten bu yana Gazze'de tutulduğunu belirtti.

Herzog, uluslararası kamuoyuna "İsrailli esirlerin serbest bırakılması yönünde çaba gösterilmesi" çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 61
  • Liceli 3 ay önce Şikayet Et
    Sizn elinizdeki esir ne olacak kimse bundan bahsetmiyor.zalim herif
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Bir de utanmadan hâlâ konuşuyor, yüzsüz herif. Dünya artık sizin ne mal olduğunuzu anladı.
    Cevapla
  • kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Bunların hepsi çöp adam. Akılları sıra algı yönetiyor ödlek tavuklar Tüm dünya ayakta ve onlara lanet okuyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Siyonist de yeter. Hitler boşuna gebertmemiş bunların güçlenince kendşne rahmet okutacaklarını görmüş. Rahmet olsun. Alla cc yeni hitler nasip etsin bunların başına bel
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Zaten suudlar mısır Suriye İran bunların hepsi aynı baba dan gelmişler farkları isimlerinin gerisi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit