Kolombiya'da yangınlar kontrolden çıktı: Uluslararası yardım talebi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülkenin çeşitli bölgelerinde bir süredir devam eden ve kontrol altına alınamayan orman yangınları nedeniyle "uluslararası yardım" talebinde bulunacaklarını duyurdu.

Kolombiya'da yangınlar kontrolden çıktı: Uluslararası yardım talebi
Kolombiya'da yangınlar kontrolden çıktı: Uluslararası yardım talebi
GİRİŞ 25.01.2024 11:05 GÜNCELLEME 25.01.2024 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, X sosyal medya hesabından, orman yangınları ve söndürme çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Ülkenin onlarca yerinde yangınların söndürülmesi için hava kuvvetlerinin tüm ekipmanlarını kullandığını belirten Petro, "Ancak Meteoroloji Enstitüsünün öngörüsüne göre şubat ayının tamamı ile mart ayının bir kısmında yüksek sıcaklığın devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle uluslararası yardım protokollerinin etkinleştirilmesi için talimat verdim." ifadesini kullandı.

Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Susana Muhamad da açıklamasında, El Nino etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcakların orman yangınlarıyla mücadeleyi zorlaştırdığını belirtti.

Ülke genelinde başta başkent Bogota olmak üzere 883 kasabada orman yangınlarının devam ettiğini dile getiren Muhamad, 582 kasabada kırmızı alarm ilan ettiklerini duyurdu.

Bogota Belediye Başkanı Fernando Carlos Galan da orman yangınları nedeniyle Monserrate tepesini tedbir amaçlı ziyaretçi girişine kapattıklarını kaydetti.

Bogota'nın tepelerinde aktif olan orman yangınlarının yüzde 82'sini kontrol altına aldıklarını söyleyen Galan, itfaiyenin ve helikopterlerin yangınlara karşı mücadelesinin sürdüğünü bildirdi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • 543 3 ay önce Şikayet Et
    allah yardım etsin hayvanlara karıncalara onun dışında nerede uluslararası yardım türkiye derhal yardımını göndermeli böylece islamın yayılmasınıda sağlarız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!