Netanyahu ve Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniye, "önceliğin Gazze'ye yönelik acımasız saldırıyı durdurmak ve işgal güçlerinin tamamen geri çekilmesi olduğunu" söyleyerek yeni ateşkes teklifinin gözden geçirildiğini duyurdu.

Netanyahu ve Hamas'tan ateşkes açıklaması
Netanyahu ve Hamas'tan ateşkes açıklaması
GİRİŞ 30.01.2024 17:04 GÜNCELLEME 30.01.2024 17:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniye, "önceliğin Gazze'ye yönelik acımasız saldırıyı durdurmak ve işgal güçlerinin tamamen geri çekilmesi olduğunu" söyleyerek yeni ateşkes teklifinin gözden geçirildiğini duyurdu.

Hamas siyasi bürosu üyesi Muhammed Nazzal, Paris önerisinin Filistin toprakları içindeki ve dışındaki liderleriyle, ardından Kahire'de Katar ve Mısırlı arabulucularla tartışılacağını söyledi.

KALICI ATEŞKES AÇIKLAMASI

"Arabuluculara hedefimizin kalıcı ateşkes olduğunu söyledik ama anlaşmanın ikinci veya üçüncü aşamasında bunu yapabiliriz. İsrail'in Gazze'den çekilmesi olmadan bu yeni öneriyi kabul edemeyiz" dedi Nazzal, El Cezire'ye.

"Her iki taraftan da tüm esirleri serbest bırakmayı hedefliyoruz ama bu noktaya gelinmesi için tabi ki müzakereye ihtiyaç var. Kalıcı ateşkes her iki taraf için de faydalıdır, aksi takdirde bizimle İsrail askerleri arasındaki savaş devam edecek. Bunu aşamalı olarak gerçekleştirmeye hazırız."

BİR AÇIKLAMA DA NETANYAHU'DAN

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinden birinde bulunan Bnei David Askeri Akademisi'nde yaptığı konuşmada, İsrail ile Hamas arasındaki muhtemel esir takası gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Hedeflerine ulaşıncaya ve zafer kazanıncaya kadar" Gazze'ye yönelik saldırıların devam edeceği mesajını veren Netanyahu, olası esir takası mutabakatı için İsrail askerlerini Gazze'den çekmeyeceklerini ve İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli esiri serbest bırakmayacaklarını söyledi.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Hamit çalışkan 2 ay önce Şikayet Et
    Ne çeşit Filistin bir bölüm Abbas yönetiyor bir bölüm Hamas ya siz yüz yıldır kendi icinizde birlesememissiniz elin siyonisi bu durumdan yıllardır faydalanmış toprağı yok iken toprak sahibi olmuş ordu kurmuş siz birbirinizle didismissiniz tek yumruk olmadan harcarlar önce birbirinizi dinleyip okkalı yupruk olmak lazım ikili kafayı her zaman kullanırlar bilmek lzim
    Cevapla
  • Hans 2 ay önce Şikayet Et
    İslam askerini önce kendi ülkelerinde kurşunlar sonra bakarız Ezik korkaklar yazık size...!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kalıcı ateskes olmadan kabul edılmesın israil sıkısmıs hamas kabul ederse 26 bıne yakın sehıt bosuna olmus olacak siyonist sıkıstı
    Cevapla
  • Insan 2 ay önce Şikayet Et
    Müslüman toplumu olarak gazzede yapılan zulümden tüm müslümanlar sorumlu .ne yapabildik herkes kendide sorgulamalı gazze izin savastikmik HAYIR peki israil mallarına boykot ettikmiHAYIR tüm müslüman devletler ne yaptı koskoca ici boş.insan onuru için yaşar, gazzede ki kardeşlerimiz kazandı nedenmi imani inancı sayesinde dünyada müslüman olan insan çoğaldı, peki devletler ve insanlar ne
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hamas 2 füze attı 35bin kişi öldü şimdi ateşkes çağrısı yapıp şirin mi görünmeye çalışıyor??? yazık yazık. Ne Gazze kaldı ne Gazzeli
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    O füzeleri niçin attı? Daha dünyadan haberin yok. 7 Ekim operasyonu neden oldu, haberin yok. Hamas durup dururken mi yaptı bunları. "Aksa tufanı" operasyon adı. Araştır, cahil kalma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’