31 İsrailli esir daha öldü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde kendi vatandaşlarından 31 esirin daha öldüğü ve bunu ailelerine bildirdiğini duyurdu. İsrail'in Gazze saldırılarında daha önce de çok sayıda İsrailli esir ölmüştü.

31 İsrailli esir daha öldü
31 İsrailli esir daha öldü
GİRİŞ 07.02.2024 08:32 GÜNCELLEME 07.02.2024 09:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, "Kaçırılan 31 kişinin ailelerine, kaçırılan sevdiklerinin artık hayatta olmadığını bildirdik ve onların Gazze'de öldüğünü doğruladık." dedi.

Yakınlarının akıbeti ve durumuyla ilgili ellerindeki teyitli bilgileri diğer ailelere de ilettiklerini ifade eden Hagari, tüm kaçırılanların ülkelerine geri gönderilmeleri için gerekli koşulları sağlamak için çatışmalara devam ettiklerini aktardı.

İsrail ordu güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta savaşı sürdürdüğünü söyleyen Hagari, Gazze'nin kuzeyindeki başarılarını derinleştirdiklerini savundu. Hagari, Han Yunus'ta, özel birliklerin İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) ile tünellerde faaliyet gösterdiğini, Hamas'ın stratejik yeraltı konumlarını tespit etmek için ileri teknoloji ve doğru istihbarat bilgileri kullandıklarını dile getirdi.

Hamas liderlerinin saklandığı ve savaşı yönettiği bazı yerlerin yanı sıra İsrailli esirlerin tutulduğu birtakım yerleri bulduklarını ileri süren Hagari, "Yeni askeri saldırılara girişiyoruz ve Hamas'ın altyapısını yok ediyoruz. Şu an İsrail ordusu Gazze'deki sahil bölgesinde askeri bir operasyonun ortasında. Detayları daha sonra açıklayacağız." diye konuştu. 

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Neccar 2 ay önce Şikayet Et
    Itrail Ugraştikca batıyor .
    Cevapla
  • Şuayip çelik 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah hepside geberir gider İsrail in. Allah bin kat belasını versin
    Cevapla
  • Mahmut 2 ay önce Şikayet Et
    Soyları tukenesiciler
    Cevapla
  • Şeyhmus 2 ay önce Şikayet Et
    İtrail kendi vatandasini öldürüp Hamas'ın üzerina atıyor amaç kendilerini haklı çıkarmaktır öyle şeytani pilanlari var dünyada en tehlikeli ve şeytanlar bu yahudi siyonistler
    Cevapla
  • Davut 2 ay önce Şikayet Et
    Hannibal Protokolüne göre kendi esir askerlerini de öldürüyorlar. Peygamber katili olduktan sonra gerisi boş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası