Hindistan polisinden çiftçilere sert müdahale

Yeni Delhi’de polis çiftçilerin kente girişini engellemek için beton bariyerler yerleştirdi.

GİRİŞ 13.02.2024 14:37 GÜNCELLEME 13.02.2024 14:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hindistan’da hükümetle görüşmeleri sonuçsuz kalan çiftçiler, eylem yapmak üzere başkent Yeni Delhi’ye doğru yola çıktı. Polis, eylem yapmak üzere yola çıkan çiftçilerin başkente girişini engellemek için beton bariyerler yerleştirdi. Polisin çiftçilere müdahalesi sert oldu.

POLİSİN ENGELLERİ

Polis, Haryana ve Pencap eyaletlerinden gelen binlerce çiftçinin kente girmesini engellemek için girişleri kapattı. Yeni Delhi sınırındaki Singhu, Tikri ve Ghazipur'da demir ve betondan barikatlar kuruldu. Traktörlerin girmesini engellemek için sınırlara dikenli teller, tuzaklar, konteynerler ve kamyonlar yerleştirildi.

EĞİTİME ARA

Kente girişlerin kapatılması nedeniyle Gurugram ve Noida kentlerinde kilometrelerce uzunlukta trafik oluştu. Başkentteki iki metro istasyonu kapatılırken, Yeni Delhi-Noida sınır bölgelerindeki okullarda eğitime ara verildi.

ÇİFTÇİLERE ENGEL

Pencap eyaletindeki Shambhu köyünde çiftçiler ve polis arasında çatışma çıktı. Polis, barikatları aşmaya çalışan çiftçilere biber gazı ile müdahale etti.

Tarım sendikaları, devlet desteğinin artırılmasını, ürünlere taban fiyat belirlenmesini ve çiftçilerin gelirinin iki katına çıkarmasını talep ediyor. Dün hükümet ve sendika başkanları arasında yapılan görüşmelerden taban fiyat konusunda sonuç çıkmazken, çiftçiler hükümetin vaatleri yerine getirme konusunda yavaş ilerlediğini söyledi.

TABAN FİYAT GELECEKTİ AMA...

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 2021’de 1 yıl süren protestoların ardından geri adım atarak tartışmalı 3 yeni tarım yasasını yürürlükten kaldırma kararı almıştı. Hükümet, yasaların yürürlükten kaldırılması sonrası tarım ürünlerine taban fiyat sağlanması için bir heyet oluşturulacağını açıklamıştı. Ancak heyet tarafından henüz bir rapor yayınlanmadı.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ve doğu arasındaki fark
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak