Guterres'ten İsrail'e Refah uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in saldırı planları yaptığı Refah bölgesinin insani yardım operasyonlarının merkezinde yer aldığını belirterek, "Saldırı, Filistinli siviller için yıkıcı olur." dedi.

Guterres'ten İsrail'e Refah uyarısı
Guterres'ten İsrail'e Refah uyarısı
GİRİŞ 16.02.2024 16:46 GÜNCELLEME 16.02.2024 16:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, hiçbir şeyin Filistin halkının İsrail'in saldırılarıyla toplu cezalandırılmasını haklı gösteremeyeceğini vurgulayarak, "Gazze'deki durum, küresel ilişkilerdeki çıkmazın dehşet verici bir göstergesidir." dedi.

Bölgedeki insani yardım çalışmalarının güçlükle ilerlediğini dile getiren Guterres, insani yardım görevlilerinin bombardımanlar, fiziksel engeller ve kısıtlamalar dahil olmak üzere zor koşullar altında çalıştığını ifade etti.

Guterres, ⁠⁠İsrail'in Refah bölgesine saldırı planına ilişkin, "Refah, tüm insani yardım operasyonunun merkezinde yer alıyor. Şehre yönelik topyekün bir saldırı, zaten hayatta kalma mücadelesi veren Filistinli siviller için yıkıcı olacaktır." uyarısında bulundu.

Genel Sekreter, Gazze'ye insani yardımların ulaşmasını artırmak için tüm esirlerin "derhal ve koşulsuz serbest bırakılması ve insani ateşkes" çağrısını yineledi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    demek bosuna urda durmusunuz hep haram para yemissiniz
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 2 ay önce Şikayet Et
    dünya eğer bu itraili ortadan kaldırmadığı süre dünyanın başına bela, tek çare bu itraili yok etmek
    Cevapla
  • Biçer 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail seni takmıyor, Allah sizide kahreylesin
    Cevapla
  • Reis Fatih Erbakan* 2 ay önce Şikayet Et
    Milyarlarca nüfusa sahip islam alemi gazzeye hucum etmelidir bu şarlatanların lafıyla hareket edilirse lanet olası siyonistler bir tane filistinli bırakmayıp islam aleminin gözü önünde ramazan ayında köklerini kazıyacaklar!Hala soykırımı seyretmeye devam mı edecez ? Lahey tescillemiş neyi bekliyor islam ülkeleri ?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yıkın demek istiyor kimsenin yaşama şansı olmasın bu zındık İsrail in reklamı ni yapıyor sadece bilinçli bir şekilde . her kese duyurulur. bunun verdiği mesaj başka İsrail güçlüdür demek istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü