Rusya'da kritik görüşme! Filistinli gruplar Putin'in misafiri olacak

İşgalci İsrail karşısında 7 Ekim tarihinden bugüne kadar mücadele eden Filistinli gruplar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geliyor

Rusya'da kritik görüşme! Filistinli gruplar Putin'in misafiri olacak
Rusya'da kritik görüşme! Filistinli gruplar Putin'in misafiri olacak
GİRİŞ 19.02.2024 14:51 GÜNCELLEME 19.02.2024 14:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Filistinli grupların temsilcilerinin, 29 Şubat-1 Mart tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da toplanacağını bildirdi. Aralarında Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Musa Ebu Merzuk'un da bulunduğu heyet ile görüşecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşme sonrasında yapacağı hamleler şimdiden merak konusu oldu.

Yakın zaman önce de MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelen Hamas'ın üst düzey yetkilileri, Moskova toplantısı sonrası yapacağı hamleler İsrail medyası tarafından da konuşulmaya başlandı.

FİLİSTİNLİ GRUPLAR BİRLEŞTİRİLECEK

Rus haber ajansı Tass'a açıklamalarda bulunan Mihail Bogdanov, 29 Şubat'ta başlayıp iki gün sürecek toplantıya çeşitli ülkelerin Filistin temsilcilerini de davet ettiklerini belirtti. Filistin'in Moskova Büyükelçisi Abdel Hafız Nofal da Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki heyet ile FKÖ Yürütme Komitesi Üyesi Azzam el-Ahmed başkanlığındaki Fetih Hareketi heyetinin 28 Şubat'ta toplantı için Moskova'ya geleceğini kaydetti.

Bogdanov yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Amacımız, çeşitli Filistinli grupların siyasi olarak saflarını birleştirme konusunda anlaşmalarına yardımcı olmak. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Filistin halkının meşru temsilcisi olduğu ve olmaya devam edeceği gerçeğinden yola çıkıyoruz. FKÖ, uluslararası toplum ve Rusya tarafından kabul görüyor."

YAKIN ZAMANDA MİT BAŞKANI GÖRÜŞMÜŞTÜ

29 Şubat tarihinde Rusya Devlet Başkanı ile görüşecek olan Hamas yetkilileri, yakın zaman önce de Türkiye Cumhuriyeti Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelmişti. Görüşme sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gazze'deki son gelişmeler, ateşkesin sağlanması, esir takasının gerçekleşmesi ve kuşatmanın sona erdirilmesinin yolları üzerine görüşüldü. Ayrıca Filistin halkına insani ihtiyaçlarının ulaştırılması konusunda neler yapılabileceğinin üzerinde duruldu. Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının bölgede istikrarın temeli olduğu vurgulandı."

 

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Edem 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya Filistin'i bağımsız devlet olarak tanısa, israiden mi korkacak?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonistlerin hükmettiği İslam ülkelerinin Gazze için iyi bir şey yapmasını beklemiyorum. Rusya Hamas'a silah yardımı yaparsa veya Bayrak açıp Gazze'ye asker çıkarırsa ne olur?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Zaman Rusya'nın aleyhine akıyor. Çin Rusya'yı bir av olarak görüyor. Siyonist/Evanjelistlerin ve Çin'in hedefinde olan Rusya, varlığını sürdürmek istiyorsa, Siyonist/Evanjelistlerin sömürgesi haline gelen Türk/İslam ülkeleri ile bir birlik kurmalı. Sonrasında Güney Amerika ve Afrika'yı da bu birliğe entegre etmeli. Yoksa zor olsa da biz bunu Rusya'sız olarak yapmak zorunda kalacağız.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya bizim de Syonist/Evanjelistlerin hedefinde olduğumuzu biliyor. Türkiye'nin de bunu kavrayıp Rusya ile birlikte şeytani küreselcilere karşı savaşmasını bekliyor. Buna karşılık Siyonist küreselciler bize "Büyük Türkiye Yüzyılı" hayali vadediyor!. Bizim yöneticiler bundan ne anlıyor bilmiyorum ama benim anladığım, bizim de parçalanıp içinde yaşadığımız şeytani bir Tek Dünya Devleti!!!
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 2 ay önce Şikayet Et
    Putin'in bu işi insanı vasfindan dolayı yaptığı sanmıyorum. ABD Ukrayna'yi destekliyor, silah sağlıyor. Rusya da Filistin'e ( belki) silah sağlayarak ABD nin o bölge ile daha fazla ilgilenmesini sağlayarak bir denge oluşturacağını düşünüyorum. İnşallah Filistin lilerin hayrına bir sonuç olur.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyayı Siyonist Yahudiler yönetiyor. Hangi açıdan? Dünya ekonomisini kontrol eden Dolar ve merkez bankaları. En büyük silah üretici firmaları. En güçlü askeri güç olan Pentagon. İnsanların sağlığını kontrol eden ilaç sanayi. Dünyanın en önemli enerji kaynağı olan petrol şirketleri. Yazılı, görsel, sosyal medya, internet,. Ülkeleri ve insanları yöneten yönetim sistemleri ve yöneticileri.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar bu tablonun farkına vardığında belki Siyonist Yahudilere karşı bir hareket başlatırlar ve kendi ülkelerini kendileri yönetmeye başlarlar. O zaman israil diye bir yer kalmaz, dünyaya barış hakim olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek