Zelenskiy, Riyad'da Veliaht Prens Selman'la görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la başkent Riyad'da bir araya geldi.

Zelenskiy, Riyad'da Veliaht Prens Selman'la görüştü
Zelenskiy, Riyad'da Veliaht Prens Selman'la görüştü
GİRİŞ 28.02.2024 10:37 GÜNCELLEME 28.02.2024 10:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Zelenskiy yaptığı açıklamada, "Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile anlamlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdim." dedi.

Görüşmede, Rusya-Ukrayna arasındaki barış formülünü, esir takasını, iki ülke ilişkilerini ve Ukrayna’nın yeniden inşasını ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, "Barış Formülü'nde yer alan hususları ve bunların uygulanmasında kaydedilebilecek ilerlemeyi ele aldık. Suudi Arabistan'ın liderliği adil çözümler bulunmasına yardımcı olabilir. Ekselanslarının gerçek barışı tesis etme konusundaki kararlılığına değer veriyor, tavsiyeleri ve desteği için kendisine minnettarız." dedi.

Zelenskiy, "Ayrıca İsviçre'deki Küresel Barış Zirvesi'ne hazırlık kapsamında ortaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalar hakkında da konuştum. Ukrayna ve Suudi Arabistan arasında ekonomik ve teknolojik işbirliği için belirli fırsatları inceledik. Ekiplerimiz bugün görüştüğümüz alanlarda çalışacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Ikiside seytan zionist
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı