İsrail Savaş Kabinesi Üyesinden ABD'ye ziyaret! Netanyahu küplere bindi

İsrail'de Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun onayı olmadan ABD'ye gitmeye hazırlanmasının Netanyahu ile Gantz arasında gerginliğe yol açtığı bildirildi.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesinden ABD'ye ziyaret! Netanyahu küplere bindi
İsrail Savaş Kabinesi Üyesinden ABD'ye ziyaret! Netanyahu küplere bindi
GİRİŞ 02.03.2024 18:52 GÜNCELLEME 02.03.2024 18:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz, daha önce Başbakan Netanyahu ile koordine edilmeyen bir ziyaret için pazar günü Washington'a gitmeye hazırlanıyor.

NETANYAHU: İSRAİL'İN YALNIZCA BİR BAŞBAKANI VAR

Netanyahu'nun ekibinden kaynaklar, Gantz'ın önceden koordine etmeden ABD'yi ziyaret planlamasının Başbakan'ı kızdırdığı ve bunun üzerine Netanyahu'nun "İsrail'in yalnızca bir başbakanı olduğunu Gantz'a açıkça ifade ettiğini" aktardı.

Gezinin Başbakan'ın onayı olmadan düzenlendiğini aktaran Netanyahu'nun ekibi, Gantz'ın planının, "kabine üyelerine Başbakan tarafından seyahat izni verilmesini" gerektiren hükümet düzenlemelerine aykırı olduğunu kaydetti.

Haberde, Gantz'ın, Washington ziyaretinden sonra Londra'ya da gideceği bildirildi.

ABD'nin NBC News televizyonunda yayımlanan haberde, ABD yönetiminin Netanyahu sonrası döneme hazırlandığı iddia edilmişti.

Ziyaretin ABD yönetimi ile Netanyahu arasında anlaşmazlıkların olduğu iddia edilen dönemde gerçekleşecek olması dikkati çekti.

ABD Başkanı Joe Biden, 26 Şubat'ta NBC News'e verdiği röportajda, İsrail'in "inanılmaz derecede muhafazakar hükümetini sürdürmesi halinde küresel desteğini kaybedeceğini" söylemişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    etrafdaki musluman devletleri dusunsun.Bir gun onlarada sira gelcek
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim sen bizleri affet KAHHAR sıfatınla bu Amerika ve İsrail i ve zalimleri kahreyle kahreyle yarabbim Çocukların bedduası tutsun inşallah hepsini
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizin topunuzun belasını versin inşallah, birbirinize düşün inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim sen bizleri affet KAHHAR sıfatınla bu Amerika ve İsrail i ve zalimleri kahreyle kahreyle kahreyle yarabbim Çocukların bedduası tutsun inşallah hepsini
    Cevapla
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    Israil kabinesi chp gibi Chp yönetimi israil gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası