İsrail'de kabine krizi büyüyor: Washington'a talimat

İsrail'in Washington Büyükelçiliğine "ABD ziyaretinde Gantz'a yardımcı olunmaması talimatı verildiği" iddia ediliyor.

GİRİŞ 03.03.2024 14:55 GÜNCELLEME 03.03.2024 15:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail'in Washington Büyükelçiliğine Başbakan Binyamin Netanyahu'nun onayı olmaksızın "ABD'ye ziyaret planlayan Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'a yardımcı olunmaması talimatının verildiği" öne sürüldü.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberinde Netanyahu ile Gantz arasında gerginliğe yol açtığı belirtilen Washington ziyareti planına ilişkin ABD'deki İsrail Büyükelçiliğine talimat gönderildiği iddia edildi.

İsrail Büyükelçiliğine iletildiği öne sürülen "Gantz’a yardımcı olunmaması" yönündeki talimatın hangi yetkili veya makamlarca verildiği bilgisi paylaşılmadı.

NETANYAHU'YA HABER VERİLMEYEN ZİYARET

İsrail'in Washington Büyükelçisi Michael Herzog'un Gantz'a ziyaretinde eşlik etmeyeceği ileri sürüldü.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz, daha önce Başbakan Netanyahu ile koordine edilmeyen bir ziyaret için bugün Washington'a gitmeye hazırlanıyor.

ABD NETANYAHU SONRASI DÖNEME HAZIRLANIYOR

Netanyahu'nun ekibinden kaynaklar, Gantz'ın önceden koordine etmeden ABD ziyareti planlamasının, Başbakan'ı kızdırdığı ve bunun üzerine "İsrail'in yalnızca bir başbakanının olduğunu Gantz'a açıkça ifade ettiğini" aktarmıştı.

Gezinin Başbakan'ın onayı olmadan düzenlendiğini belirten Netanyahu'nun ekibi, Gantz'ın planının "kabine üyelerine Başbakan tarafından seyahat izni verilmesini" gerektiren hükümet düzenlemelerine aykırı olduğunu savunmuştu.

Amerikan basınındaki haberde ise ABD yönetiminin, Netanyahu sonrası döneme hazırlandığı iddia edilmişti.

Ziyaretin, ABD yönetimi ile Netanyahu arasında anlaşmazlıkların yaşandığı öne sürülen dönemde gerçekleşecek olması dikkati çekti.

ABD Başkanı Joe Biden, 26 Şubat'ta NBC News'e verdiği röportajda, İsrail'in "inanılmaz derecede muhafazakar hükümetini sürdürmesi halinde küresel desteğini kaybedeceğini" söylemişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • ydz 1 ay önce Şikayet Et
    Neto ve savaş kabinesi ve bakanları orduları yaptığınız korkunç suçların karşılığı olarak siz insan bozması canavarlar için Allah'tan dileğim,kör olup zifiri karanlıklarda kalın,sağır olup hiç bir ses işitemeyin, felç olup hiç hareket edemeyin uzun yıllar bu vaziyette süründükten sonra aklınızı yitirin gebermek için yalvarın ama geberemeyin yerlerde kurtlanın ve sizleri çöpe atsınlar..
    Cevapla
  • demirci 1 ay önce Şikayet Et
    Allah bütün yahudilerin belasını versin.
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    Elin ayağın birbirine dolaşsın, gözün kör olsun, beyin kanaması geçir, kolun bacağın parçalansın, böğüre böğüre böğüre böğüre geber. netanyahu. HADİ İNŞALLAH..
    Cevapla
  • Türkiye 1 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim kahır ismiyle kahretsin inşallah
    Cevapla
  • Hasan Öztürk 1 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • yasin 1 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı