Ermenistan ve Yunanistan'dan savunma alanında işbirliği kararı!

Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias liderliğindeki heyetler arasında yapılan toplantıda, iki ülke arasındaki askeri-teknolojik işbirliğine "yeni bir ivme katma" konusunda mutabakata varıldı.

Ermenistan ve Yunanistan'dan savunma alanında işbirliği kararı!
Ermenistan ve Yunanistan'dan savunma alanında işbirliği kararı!
GİRİŞ 05.03.2024 00:59 GÜNCELLEME 05.03.2024 00:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ermenistan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, resmi ziyaret için Ermenistan'a gelen Yunanistan Savunma Bakanı Dendias ve Ermenistan Savunma Bakanı Papikyan arasında gerçekleşen ikili görüşme sonrasında iki ülke arasında askeri-teknoloji alanındaki işbirliğinin artırılması kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada, ikili görüşme sonrasında iki ülke savunma bakanlıkları heyetlerinin katıldığı bir toplantı yapıldığı bilgisi yer aldı.

Toplantıda, Ermenistan ve Yunanistan arasındaki mevcut savunma işbirliği süreci, Aralık 2023'te Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan görüşmeler sonrasında yürütülen çalışmalar ve yeni işbirliği imkanlarının ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, iki ülke hükümetleri arasında imzalanan savunma alanındaki işbirliği anlaşmasının onaylanmasını müteakiben askeri-teknolojik işbirliğine "yeni bir ivme kazandırma" konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Toplantıda bölgesel güvenlik konularının da ele alındığı ifade edildi.

İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik anlaşma 2023'te imzalanmıştı

Ermenistan ve Yunanistan arasında 12 Aralık 2023'te, askeri ve teknik alanda işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Yüzlerce yıllık ilişkilere, halklarımız arasında dostluk bağlarına ve tarihimizde ortak yaşanmışlıklara sahip olduğumuz bir ülkenin Savunma Bakanı'nı, bugün Atina'da misafir ettim." ifadesini kullanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • öneri 1 ay önce Şikayet Et
    zengezurdan koridor geçireceğinize gürcüstan üzerinden bağlayalım türk dünyasını. zengezurdan geçirisek ermenilere gelir olur. gürcüstan ve iran üzerinden bağlayalım. iranın azerbaycan eyaleti üzerinden bağlarsak oradaki türkmen kardeşler de faydalanır.
    Cevapla
  • egemen türk 1 ay önce Şikayet Et
    olay cok basit ,, cembere alin bu soytarilari,, arnavutluga üs ,,, gürcüstana üs , azerbeycana üs, bir tanede rusyaya üs ,, bence olabilir....
    Cevapla
  • YILMAZ 1 ay önce Şikayet Et
    İstedikleri kadar İşbirliği yapsınlar, nafiledir. Bunlara niye işbirliğini yapıyorsunuz diyecek halimiz yok. Yaksa Şeytana şeytanlık yapma demek gibi olur, zira Şeytanın işi-gücü bu ya. O halde bunlara karşı bizim ne yapmamız gerektiğine, kısacası hainlerin yolumuzu kesmemesi için karınca misali Türkiye 100 Yılı vizyonu idraki ile seçimlerde tarafımızı göstermeliyiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Gülüyorsunuz acaba neşenizden mi kederinizden mi
    Cevapla
  • efe 1 ay önce Şikayet Et
    insansız sinek savar yapacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...