Netanyahu'dan Biden'a cevap

Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine yönelttiği eleştirilere cevap vererek, izlediği politikanın İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika olduğunu savundu.

Netanyahu'dan Biden'a cevap
Netanyahu'dan Biden'a cevap
GİRİŞ 11.03.2024 10:06 GÜNCELLEME 11.03.2024 10:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine yönelttiği eleştirilere cevap vererek, izlediği politikanın İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika olduğunu savundu.

Amerikan Politico gazetesine konuşan Netanyahu, ABD Başkanı'nın, Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiği" açıklamalarına karşılık verdi.

"BİDEN YANILIYOR"

Netanyahu, "Başkan Biden'ın ne demek istediğini bilmiyorum ama eğer İsrail halkının çoğunluğuna karşı bir politika izlediğimi ve bunun İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğini kastediyorsa yanılıyor demektir. Bu benim kendi politikam değil. Bu, İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika. Hamas'ı yok etmek için attığımız adımları destekliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Hamas'ı ortadan kaldırdıktan sonra" Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'ni yönetmesine karşı olduğunu ve bunu "yapılması gereken son şey" şeklinde gördüğünü aktaran Netanyahu, Filistin Yönetimi'nin "terörizmi öğrettiğini ve terörü finanse ettiğini" ileri sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, dün verdiği bir röportajda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" belirterek, İsrail Başbakanı'nın Gazze'deki saldırılarının ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğunun ağır olduğunu söylemişti.

Biden, Gazze'deki ölü sayısının çok fazla olduğunu ve Netanyahu hükümetinin, "sivillerin hayatını nasıl hedef almayacağı" üzerine ciddi şekilde eğilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Kıyamet yaklaştı CENABI ALLAH sonumuzu hayr etsin İNŞÂALLAH cümleten
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    İNŞÂALLAH DUALAR FİLİSTİN için Lütfen FİLİSTİNİ Gündemde tutalım İNŞÂALLAH
    Cevapla
  • ismail 1 ay önce Şikayet Et
    Hey ALLAHIM biri manyak diğeri bunak olan şu iki insan müsvettesini islah eyle islah olmazlarsa kahhar isminlre Kahreyle Yarabbim çok canlar yaktı bu azgın idareciler
    Cevapla
  • Mukim 1 ay önce Şikayet Et
    ABD Gazzeye liman yapıyormuş. Amaçları belli: Gazzelileri ordan çıkarıp tehcir etmek. Ancak yaşarsanız göreceksiniz o liman yahudilerin ölümdwn kaçmak içic kullanmak zorunda kalacağı liman olacak. Görecek ve şahit olacaksınız!..
    Cevapla
  • oyunbazlar 1 ay önce Şikayet Et
    doğru demiş. yahudi azgınların nasıl dans ettiğini hep beraber gördük. abd den gelen pompeo ve mike pence inde onlarla beraber olduğunu gördük. yani hepiniz birsiniz, tiyatro yapmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak