Kim Jong-un, kızıyla düşman mevzilerini izledi

Son günlerde sık sık askeri tatbikatlara katılarak ABD ve Güney Kore'ye "Savaşa hazırız." mesajı veren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, kızıyla birlikte savaş hazırlıklarını inceledi.

Kim Jong-un, kızıyla düşman mevzilerini izledi
Kim Jong-un, kızıyla düşman mevzilerini izledi
GİRİŞ 16.03.2024 11:04 GÜNCELLEME 16.03.2024 11:04

ABD ve Güney Kore'nin ortak tatbikatına karşı neredeyse her gün cepheyi ziyaret eden Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, katıldığı tatbikatta kızıyla düşman ülke Güney Kore mevzilerini izledi.

Güney Kore'ye sızma operasyonunun simülasyonu için sınırda düzenlenen tatbikatta Kim, askerlerin eğitimini ilgiyle izledi ve ordu yetkilileriyle görüştü.

Son iki haftada katıldığı 4. askeri tatbikatta Kim, halefi olarak görülen ve yanından ayırmadığı kızıyla beraber askerlerle fotoğraf çektirdi.

Devlet haber ajansı KCNA, Kim'in kızının dürbünle düşman mevzilerine baktığı fotoğrafları da yayınladı.

Son dönemde art arda füze denemeleri gerçekleştiren ve nükleer silah üretimini hızlandıran Kuzey Kore, yeni silahlarla ABD ve Güney Kore'ye meydan okuyor.

"Savaşa hazır olun" mesajı veren Kuzey Kore lideri, birkaç gün önce de yeni nesil bir tankı sürmüştü.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"