Netanyahu, ABD’den gelen Gazze eleştirilerinin "kasıtlı olarak yanlış" olduğunu savundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netnayahu, Gazze saldırılarına ilişkin ABD yönetiminin artarak devam eden eleştirilerinin "kasıtlı olarak yanlış" ve "iç politikaya yönelik" olduğunu savundu.

GİRİŞ 18.03.2024 20:03 GÜNCELLEME 18.03.2024 20:03
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) bazı üyelerinden oluşan heyeti Batı Kudüs’te kabul etti.

Netanyahu, "ABD'deki 'bazı aşırı uç gruplarla birlikte (olan) aykırı bir başbakanınız var ve bu da (Gazze'deki saldırılara ilişkin) politikayı yönlendiriyor' yönündeki tanımlamalar yanlış. Kasıtlı olarak yanlış olduğunu söyleyebilirim. Yanlış olduğunu biliyorlar." ifadesini kullandı.

Bu konudaki görüşünü ABD Başkanı ve konuştuğu diğer kişilere de söylediğini ifade eden Netanyahu, "İç siyasetin buna müdahale ettiğini söyleyip duruyorlar." iddiasında bulundu.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, 14 Mart Perşembe günü Senato'da yaptığı konuşmada, Netanyahu'nun 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini vurgulayarak, seçim yapılması çağrısında bulunmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden da MSNBC kanalına verdiği röportajda İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmasının kendisi için bir "kırmızı çizgi" olduğunu ancak İsrail'i de terk etmeyeceğini söylemişti.

Biden, Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" kaydetmiş

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Gurbetci 1 ay önce Şikayet Et
    Eli yuzu kan burumus insan dusmani iki katil,
    Cevapla
  • KESKİN TÜRK 1 ay önce Şikayet Et
    ASLA İNANMAM KAFİRİN BİRBİRİNDEN FARKI YOK. canlar CEHENNEME KAHROLSUNLAR
    Cevapla
  • aaa 1 ay önce Şikayet Et
    Birbirlerine girme falan yok OYUNUN bir psrçası ,biz öyle görüyoruz.
    Cevapla
  • abdurahman 1 ay önce Şikayet Et
    Allahım büyüklük taslayan her iki şımarık soykırımci siyonist katillerin Evlerine ailelerine Ordularına uçak ve gemilerine yönetimlerine Yüzkat fazlasıyla ateş yağdır amin
    Cevapla
  • Gurbetçi 38 1 ay önce Şikayet Et
    Biden denen deyyus kendi demedimi ben bir siyonistim ve siyonist olmak için yahudi olmak gerekmiyor diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?