Hamas: İsrail, ateşkes teklifine olumsuz yanıt verdi

Hamas liderlerinden Usame Hamdan, Gazze'de ateşkes anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Reuters'ın haberine göre Hamdan, arabuluculara sundukları teklifi İsrail'in olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

Hamas: İsrail, ateşkes teklifine olumsuz yanıt verdi
Hamas: İsrail, ateşkes teklifine olumsuz yanıt verdi
GİRİŞ 20.03.2024 18:07 GÜNCELLEME 20.03.2024 22:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamas liderlerinden Usame Hamdan, Gazze'de ateşkes anlaşmasına ilişkin arabuluculara sundukları teklife İsrail’in olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

İsrail'in teklifi reddetmesi, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısıyla alevlenen çatışma sürecinde gerçekleştirdiği 6. Orta Doğu turu sırasında geldi.

Ateşkes görüşmeleri bu hafta Katar'da yeniden başladı ancak haftalar süren müzakereler şu ana kadar İsrail ve Hamas arasında Washington'un Gazze'yi etkisi altına alan insani krizi hafifleteceğini umduğu bir anlaşmaya varılmasını sağlayamadı.

Hamas temsilcisi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve hükümetinin, Filistinli tutuklular karşılığında rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'deki çatışmaların durdurulmasını içeren müzakerelerin başarısızlığa uğramasından sorumlu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Biden, ateşkesin Hamas'ın ellerinde olduğunu söylemiş, Hamas ise ateşkes ilan edilene kadar esirleri serbest bırakmayacağı cevabını vermişti.

KAYNAK: HABERTÜRK
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Mehmet Ali 1 ay önce Şikayet Et
    İran'ın aklıyla hareket eden Hamas'ın sorumlularının çoğu, Hizbüşşeytan'ın himayesinde Lübnan'da yaşıyorlar. ... Olanlar Gazze'deki garibanlara oluyor, başkalarına değil. ... Gazzeli yaralı-sakat, hastalıklarla karşı karşıya, aç-susuz, evsiz, ...
    Cevapla
  • Metin 1 ay önce Şikayet Et
    Israili yok edin musluman ulkeler yoksa siz yok olursunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar