Azerbaycan ve Ermenistan Cenevre'de anlaşma vardı!

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ve Ermenistan Milli Meclis Başkanı Alen Simonyan İsviçre'nin Cenevre şehrinde ikili görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan ve Ermenistan Cenevre'de anlaşma vardı!
Azerbaycan ve Ermenistan Cenevre'de anlaşma vardı!
GİRİŞ 22.03.2024 21:37 GÜNCELLEME 22.03.2024 21:37
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki normalleşme süreci İsviçre’ye taşındı. Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ve Ermenistan Milli Meclis Başkanı Alen Simonyan Cenevre şehrinde düzenlenen 148. Parlamentolararası Birlik Asamblesi'nde (PAB) bir araya geldi.

İKİ ÜLKE ANLAŞMAYA VARDI

PAB’ın girişimi ve aracılığı ile düzenlendiği belirtilen görüşmenin yapıcı bir ortamda gerçekleştiği belirtildi. Toplantıda, 2 ülke meclisinin Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden barış görüşmelerine nasıl destek sağlayabileceğine ilişkin konular ele alınırken, normalleşme sürecine katkı sağlayacak konularda da anlaşmaya varıldı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Yılmaz toptaş 1 ay önce Şikayet Et
    Su yatar düşman yatmaz .Ermenistan ve yandaşlarına güvenilmez .Azerbaycan masada taviz vermemesi lazım onlar hil ile oyun içinde oyun oynarlar.
    Cevapla
  • Hankendi 1 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan'ın işgali altındaki Zengezur ve İran'ın işgali altındaki Güney Azerbaycan toprakları kurtarılmadıkça Azerbaycan topraklarının bütünlüğünden bahsedilemez.
    Cevapla
  • Eldar 1 ay önce Şikayet Et
    Bende ayni fikirdeyim ermenistana güven olmaz...
    Cevapla
  • T.C 1 ay önce Şikayet Et
    Üç güne varmaz macron denen yaratık bu işi bozar.
    Cevapla
  • Mümin 1 ay önce Şikayet Et
    Ermenilere güven olmaz.Fransa Amerika vazgeçirdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"