Skandal saldırı sonrası Türkiye'den Almanya adımı!

Türkiye, terör örgütü PKK yandaşlarının Hannover Başkonsolosluğu'na saldırmalarının ardından Almanya makamları nezdinde girişimde bulundu.

GİRİŞ 27.03.2024 21:49 GÜNCELLEME 27.03.2024 21:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndaki muhataplarıyla görüşerek Türkiye’nin taleplerini iletti.

TÜRKİYE, ALMAN MAKAMLARA TALEPLERİNİ İLETTİ

Büyükelçi Şen, terör örgütünün propaganda, örgüte eleman temin etme ve mali kaynak sağlama faaliyetlerinin üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Son günlerde terör örgütü yandaşlarının düzenlediği şiddet eylemlerinden duyulan kaygıyı ileten Büyükelçi Şen’in, Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerinin, terör örgütü tarafından hedef alınabilecek kuruluşlar ve iş yerlerinin güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın Hannover kentinde bir grup PKK'lı terörist Türkiye'nin Başkonsolosluk binasına saldırı düzenlemişti. Saldırganlar taş ve sopalarla saldırıda bulunarak binaya zarar vermeye çalışmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Ders lazım 1 ay önce Şikayet Et
    Böyle olmaz. Hem gizli ambargolar, hem teröriste göz yummalar. Almanya ile sığınmacı anlaşmasını acilen bitirmemiz lazım.
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 ay önce Şikayet Et
    Bize kim ne yaparsa yanına kar kalıyor, aman tadımız kaçmasın Ali Riza Bey hesabı, böyle olmaz böyle gitmez !..
    Cevapla
  • Asım 1 ay önce Şikayet Et
    Almanya görsün, biz bunlarla uğraşıyoruz, Almanya bunları besliyor.
    Cevapla
  • dogru söylem 1 ay önce Şikayet Et
    Onlarda her şeyi biliyor, sadece sessiz uzaktan takip ediyorlar
    Cevapla
  • ‏KAHRAMAN 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin istikbarati daha güçlü olmalı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu