Rusya, Çernihiv'i vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rus ordusu, Ukrayna'nın Çernigiv'i vurdu; 14 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Zelenskiy, "Eğer Ukrayna yeterli sayıda hava savunma sistemine sahip olsaydı ve dünyanın Rus terörüne karşı koyma kararlılığı yeterli olsaydı bu olmazdı." dedi.

GİRİŞ 17.04.2024 13:00 GÜNCELLEME 18.04.2024 09:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya saldırılarını sürdürüyor. Rus ordusu, Ukrayna'nın Çernihiv kentini füzeyle hedef aldı. Ukrayna Devlet Acil Servisi'nden yapılan açıklamada, saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Zelenskiy, "Ne yazık ki ölü sayısı artabilir. Eğer Ukrayna yeterli sayıda hava savunma sistemine sahip olsaydı ve dünyanın Rus terörüne karşı koyma kararlılığı yeterli olsaydı bu olmazdı. Teröristler ancak terörü durdurabilecek ve hayatı koruyabilecek olanları korkutmayı başarırlarsa hayatları yok edebilir. Kararlılık önemlidir. Destek önemlidir. Ukrayna'nın kararlılığı yeterlidir. Ortaklarımızın da eşit derecede yeterli kararlılığına ve bunun sonucunda da yeterli desteğine ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Faruk esen 1 hafta önce Şikayet Et
    Gazze'de her gün 10 katı insan katlediliyor ey yahudi uşağı zelensky sesin niye çıkmıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    yaşasın Rusya tebrikler putin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar