BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Filistin'in devlet olarak tanınması ve BM üyeliğini içeren karar tasarısı ABD'nin hayır oyuyla veto edildi.

BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
GİRİŞ 19.04.2024 01:24 GÜNCELLEME 19.04.2024 01:24
Bu Habere 300 Yorum Yapılmış

Son dakika Filistin haberleri: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Filistin'in devlet olarak tanınması ve BM üyeliğini içeren teklif ABD'nin hayır oyuyla veto edildi.

12 ÜLKE EVET DEDİ, ABD'NİN OYUYLA VETO EDİLDİ

15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nde Cezayir tarafından Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısı oylamaya sunuldu. Filistin'in üyelik oylaması 12 evet, 1 hayır (ABD) ve 2 çekimser oyla veto edildi.

RUSYA, ÇİN VE FRANSA EVET OYU VERDİ

İngiltere ve İsviçre "çekimser" kalırken, Rusya, Çin, Fransa, Cezayir, Malta, Ekvator, Guyana, Slovenya, Sierra Leone, Mozambik, Güney Kore ve Japonya "evet" oyu verdi.

Karar tasarısının geçmesi için 5 daimi üyeden hiçbirinin "hayır" oyu kullanmaması ve toplamda 9 "evet" oyu alması gerekiyordu.

Karar tasarısı metninde, "BM Genel Kuruluna Filistin'in tam üye olarak kabul edilmesi tavsiye edilir." ifadesi yer alıyordu.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 300
  • Cezmi 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya 5ten büyüktür
    Cevapla
  • Çin Tiyatrosu 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD Filistine en çok yardım gönderen ülkeler arasında! Çini inceleyin bugüne kadar Gaze ve Filistini ne kadar yardım göndermiş?! Google resim"Countries providing aid to Gaza" arayın Gazeye yardım gönderen ülkeler arasında Rusya Federasyonu Hindistan....var! Çin yok! Empatisiz ve Etiksiz Cimri Ateist komunist Çin anca dinler arasında kavga eker anti-semitzm yayar bol propaganda yapar!
    Cevapla
  • mazlum kudüs 1 hafta önce Şikayet Et
    bu beş daimi üyeleri BM den atmak lazım
    Cevapla
  • Aklı selim 1 hafta önce Şikayet Et
    İnsanlığın yüz karası bir karar it iti korur böyle bir düzenle dünya bir yere varamaz zalimler için yaşasın cehennem ateşi
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu saçma sapan tiyatro sahnesi artık lav edilmeli.Dünya devletlerini aşağılamanın küçük görmenin diğer devletleri silikleştirmenin sahnelendiği bir tiyatro sahnesinin Dünya medeniyetine hiç bir kazanım sağlamayacağı kesindir.Bu saçmalığı devam ettirmeye de gerek yoktur.Bu tiyatro sahnesi sadece 5 devletin kendi istedikleri için diğer dünya ülkelerini payanda olarak kullanmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı