NATO'ya uyum sürecini tamamlayan İsveç Letonya'ya asker gönderecek

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı'na (NATO) entegrasyonunu bugün tamamladığını ve gelecek yılın başlarında Letonya'daki NATO taburuna askeri birlik göndereceklerini açıkladı.

NATO'ya uyum sürecini tamamlayan İsveç Letonya'ya asker gönderecek
NATO'ya uyum sürecini tamamlayan İsveç Letonya'ya asker gönderecek
GİRİŞ 25.04.2024 21:28 GÜNCELLEME 25.04.2024 21:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kristersson, yaptığı basın toplantısında, İsveç Genelkurmay Başkanlığı ile NATO'nun ortak bir deklarasyona imza attığını belirterek, İsveç'in 2022'de NATO üyeliği için başlattığı sürecin tamamladığını kaydetti.

İsveç Başbakanı Kristersson, "Gelecek yıl başında hükümet, Letonya'daki Kanada liderliğindeki NATO tugayına asker gönderme kararı almıştır. Askeri birlikte 400 ila 500 personelin yanı sıra paletli zırhlı muharebe aracı CV 90 ve Leopard tankları da bulunacak." ifadelerini kullandı.

İsveç NATO'ya katıldı: Dikkat çeken mesaj!İsveç NATO'ya katıldı: Dikkat çeken mesaj!

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Morelli 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu seytan isvec kurani yakiyor reis bunlara natoya aliyor gerisini siz yargilayin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!