Bernie Sanders: Filistinlilerin yok edilmesine yardım ve yataklık ediyoruz

Amerikalı Senatör Bernie Sanders, "ABD, İsrail'e koşulsuz olarak sağladığı ekonomik ve askeri desteği kesmelidir. Bugün kötü bir politika izliyoruz. Filistin halkının yok edilmesine yardım ve yataklık ediyoruz." dedi.

Bernie Sanders: Filistinlilerin yok edilmesine yardım ve yataklık ediyoruz
Bernie Sanders: Filistinlilerin yok edilmesine yardım ve yataklık ediyoruz
GİRİŞ 26.04.2024 10:24 GÜNCELLEME 26.04.2024 10:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Amerika'daki üniversitelerde Gazze'ye destek eylemlerinin yayıldığı şu günlerde, Amerikalı Senatör Bernie Sanders, ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de işlediği suçlardan ülkesini de sorumlu tuttu.

İsrail ve Netanyahu'ya verdikleri desteği bir an önce kesmeleri gerektiğini kaydeden Vermont Senatörü Sanders, "İsrail hükümetinin bugün Gazze'de kullandığı bombalar ve çoğu askeri teçhizat, Amerika ve vergilerini ödeyen Amerikalılar tarafından sağlanıyor. Amerikan ordusu, (Gazze'de) binalara yüzlerce bomba atmıyor ama onları (İsrail'e) tedarik ediyor. ABD, sınırları kapatıp gıda, su ve medikal malzemelerin çaresiz insanlara ulaşmasını engellemiyor ama bunları yapan Netanyahu hükümetine milyarlarca dolar sağlıyor. Bu sadece İsrail'in değil Amerika'nın da savaşı. Netanyahu'nun aşırılık yanlısı hükümeti gelen tüm çağrılara rağmen, saldırılarını sürdürerek insanlık için felaket oluşturdu. Bana göre Amerika Birleşik Devletleri, İsrail'e koşulsuz olarak sağladığı ekonomik ve askeri desteği kesmelidir. Bugün kötü bir politika izliyoruz. Filistin halkının yok edilmesine yardım ve yataklık ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Amerikalı Senatör Bernie Sanders, Gazze'de yapılan katliamlara ilk günden beri ses çıkartan ender siyasilerden biri.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • AhmetY 1 hafta önce Şikayet Et
    İyi polis!
    Cevapla
  • 2535Dadaş 1 hafta önce Şikayet Et
    inşallah Ahirette bunun mükafatını Allah sana verecektir çünkü katliama sessiz kalanlar dilsiz şeytandır buyuruyor Cenabi Allah.
    Cevapla
  • mursal 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünyanın nefreti üzerinizde katıl devlet iki oldunuz
    Cevapla
  • şef 1 hafta önce Şikayet Et
    Bidon kafalı bunları biliyor...o halde israil lobisini yok edin, dinlemeyin.
    Cevapla
  • Konyalı 1 hafta önce Şikayet Et
    Rahat ol sen bütün dünya sessiz kalarak yardım ediyor zaten. Herkes menffati kadar insan menfaati konforu çıkarı kadar müslüman Ağlayıp üzülüp protesto edip dönüyoruz sırtımızı. Allaha havele ediyoruz şuursuzca...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye ne zaman gidecek? Özgür Özel'den açıklama geldi
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!