ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yapımı tamamlandı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, ABD ordusunun Gazze Şeridi kıyısına insani yardımların bölgeye deniz yoluyla ulaştırılması için inşasına başladığı iskelenin yapımının tamamlandığını açıkladı.

ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yapımı tamamlandı
ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yapımı tamamlandı
GİRİŞ 07.05.2024 23:25 GÜNCELLEME 07.05.2024 23:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD ordusu, Gazze Şeridi kıyısına insani yardımların bölgeye deniz yoluyla ulaştırılması için inşasına başladığı iskelenin yapımını tamamladı.

"YÜZEN İSKELE VE TRİDENT İSKELESİNİN İNŞAATI TAMAMLANDI"

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, yaptığı açıklamada Kıyı Ötesi Ortak Lojistik (JLOTS) adlı iskelenin iki bölümünün inşasının tamamlandığını aktararak, "Bugün itibarıyla JLOTS'un iki bölümünün, yüzen iskele ve Trident iskelesinin inşaatı tamamlandı ve açık denizde son hareketini bekliyor" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh

"ASKERİ GEMİLER HALA AŞDOD LİMANI'NDA BEKLİYOR"

Hava koşulları nedeniyle ABD ordusunun iskeleyi Gazze'de karaya demir atacak konuma getiremediğini ifade eden Singh, "Bugün hala JLOTS bileşenlerinin taşınması için güvensiz koşullara neden olan şiddetli rüzgarlar ve yüksek dalgalar bekleniyor. Dolayısıyla inşaatta yer alan iskele bölümleri ve askeri gemiler hala Aşdod Limanı'nda bekliyor" dedi.

"GKRY İLE AÇIK DENİZDEKİ YÜZER İSKELE ARASINDA SEFERLER YAPACAK"

Singh, ABD'nin şu anda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) bulunan MV Sagamore gemisine JLOTS üzerinden boşaltılması planlanan yardımları yüklediğini belirterek, "Sagamore, JLOTS’u kullanacak bir kargo gemisidir ve USAID ve diğer ortaklar dünyanın dört bir yanından yardım toplarken GKRY ile açık denizdeki yüzer iskele arasında seferler yapacak" dedi.

Singh, ayrıca iskelenin hareketinin hava ve güvenlik koşullarına bağlı olacağını ancak Savunma Bakanlığı'nın iskeleyi "bu haftanın sonlarında" yerine oturtmayı umduğunu söyledi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Hakan Taşçı 1 hafta önce Şikayet Et
    İskele kılıf.Refaha saldırıp halkı göçe zorlayacaklar.Göç etmeyenleri açlık ve bombardıman ile öldürüp Gazzeyi boşaltmak. Allahım sen yardım et .Oyunlarını tuzaklarını başlarına geçir Filiitinlileri başarılı eyle .Semin herşeye gücün yeter Allahım.Amin
    Cevapla
  • Demirhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Dün akşam bı şey öğrendim koskocaman görünen ABD bir acuc Siyonistlerin tam esiri olmuş inşallah ikisininde batışını tez zamanda görürüz..
    Cevapla
  • yaz 1 hafta önce Şikayet Et
    gazzelileri iskeleye sürecekler tünelleri yoketmek için gazzeyi boşaltacaklar gkry üzerinden mülteci olarak dünyanın dört bir tarafına dağıtacaklar
    Cevapla
  • EAT 1 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanlardan başka herkes görevini yapıyor.
    Cevapla
  • Şuayip 1 hafta önce Şikayet Et
    Heriflere bak bir haftada koca liman inşa ettiler Gazze’ye artık Amerika askerlerini rahat rahat solarlar Gazze’ye yardım adı altında
    Cevapla
  • Şems 1 hafta önce Şikayet Et
    Kimden izin aldınız? Kimin adına ve kimin yararına yaptınız? Allah sizi helak etsin.
    Cevapla
  • Muzaffer 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah cc belalarını versin hile tuzaklarını tepelerine geçirsin. Niyyet leri belli ama güç şu an zâlimlerin elinde görünüyor. RABBİMİZİN de bir bildiği var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim
Hayati Sır, İsrail'in Mescid-i Aksa planını anlattı: İran'a yıktıracaklar