Anadolu Vakfı öğrencilere aylık 1050 TL burs verecek! Başvurular nereden, nasıl yapılır?

Anadolu Vakfı, üniversite eğitimini İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde okuyan öğrencilere yönelik burs programını duyurdu. Öğrencilere karşılıksız olarak verilecek burstan yararlanmak için adayların gerekli şartları taşımaları gerekiyor. Başvuru işlemleri Eylül ayı itibarıyla alınmaya başlandı. Peki Anadolu Vakfı burs başvuru şartları neler, başvuru nasıl yapılır? İşte geri ödemesiz 9 ay boyunca verilecek bursun detayları...

Anadolu Vakfı öğrencilere aylık 1050 TL burs verecek! Başvurular nereden, nasıl yapılır?
Anadolu Vakfı öğrencilere aylık 1050 TL burs verecek! Başvurular nereden, nasıl yapılır?
GİRİŞ 11.09.2022 17:11 GÜNCELLEME 11.09.2022 17:11

Anadolu Vakfı bursları T.C. vatandaşı olup, maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilecektir. Yurt içinde bulunan üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyanlar ve vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyan adaylar burslara müracaat edebilir. Öğrencilerin burs hakkı kazanması için herhangi bir kurumdan burs almaması gerekmektedir. Sadece geri ödemeli olarak KYK öğrenim kredisi alan adaylar, burstan yararlanabilirler. 2022 yılında üniversiteyi yeni kazanan veya ara sınıfta 4 yıllık eğitimlerini sürdürenler bursa başvuruda bulunabilir. Burs almaya hak kazanan adaylara 9 ay boyunca ödemeleri gerçekleştirilecek. Peki Anadolu Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 burs başvuru şartları...

MEB 2022-2023 çalışma takvimi: Okullarda ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili ne zaman?MEB 2022-2023 çalışma takvimi: Okullarda ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili ne zaman?

Anadolu Vakfı Burs Başvuru İşlemleri Başladı!

Anadolu Vakfı burslarından sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de yükseköğrenim eğitimi alan öğrenciler yararlanabilecek. Yayınlanan programa göre başvuru işlemleri 1 Eylül itibarıyla alınmaya başladı. Son başvuru tarihi olarak 30 Eylül belirlendi.

Bu tarihten sonra yapılan başvuru işlemleri geçersiz sayılacak. Başvuru işlemleri online olarak internet üzerinden gerçekleştirilirken, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması durumunda aday burs almaya hak kazansa bile hakkı iptal edilecektir.

Anadolu Vakfı Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

Öğrencilere verilecek burstan yararlanabilmek için adayların gerekli koşulları sağlaması gerekmektedir. Bursun en önemli başvuru kriteri ise öğrencinin maddi desteğe ihtiyaç duymasıdır. Burstan açık öğretim, uzaktan eğitim ve 2 yıllık bölümlerde eğitim alan öğrenciler yararlanamaz. İşte Anadolu Vakfı burs başvuru şartları;

İstanbul, Ankara ve İzmir'de eğitim alması,

4 yıllık bölümlerde okuması (vakıf üniversiteleri için tam burslu)

Farklı kurumlardan karşılıksız burs almaması,

Yanlış bilgi beyanında bulunmaması,

Öğrencinin herhangi bir disiplin cezası almaması,

Kesin hükümle mahkum olmaması,

Anadolu Vakfı Bursları Ne Kadar?

Anadolu Vakfı burs ücreti 2022-2023 eğitim öğretim yılında aylık 1050 TL olarak belirlenmiştir. Burs ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 9 ay boyunca öğrenci hesaplarına yatırılmaktadır. Eğer öğrenci iki farklı kurumdan burs almaya hak kazandıysa, burs başvuru sonuçlandıktan sonra en kısa sürede kuruma gerekli bilgilendirmeyi yapmalıdır. Anadolu Vakfı bursu, maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere verilen bir burstur.

Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Anadolu Vakfı burs başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Adaylar burs başvurularında kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, eğitim bilgileri, aday bilgileri ve maddi durumlarını içeren başvuru formunu doldurarak, gerekli bilgileri kuruma iletir. 30 Eylül'de yapılan başvurunun ardından değerlendirme işlemi yapılarak adaylara olumlu veya olumsuz olarak geri dönüş yapılmaktadır. Sizde burs başvurusu yapmak istiyorsanız buradan direkt olarak sayfaya gidebilirsiniz.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı