AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman bitecek? MEB AÖL sınav ücreti ne kadar?

AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Liseye açıktan devam eden öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi 3. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme ücretini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan AÖL kılavuzunda detaylar belli oldu. Peki AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman bitecek? MEB AÖL sınav ücreti ne kadar?

AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman bitecek? MEB AÖL sınav ücreti ne kadar?
AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman bitecek? MEB AÖL sınav ücreti ne kadar?
GİRİŞ 08.06.2023 09:44 GÜNCELLEME 08.06.2023 09:45

AÖL 3. dönem kayıtları alınmaya devam ediyor. MEB takviminde AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt tarihleri belirtildi. Açık Öğretim Lisesi kayıtları 16 Mayıs tarihinde alınmaya başladı. Binlerce öğrenci kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinin ne zaman biteceğini araştırıyor. Peki AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt ne zaman bitecek? MEB AÖL sınav ücreti ne kadar?

AÖL KAYIT YENİLEME VE YENİ KAYIT NE ZAMAN BİTECEK?

Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 16 Mayıs tarihinde başladı. Öğrenciler AÖL kayıt işlemlerini 23 Haziran 2023 mesai bitimine kadar yapabilecek. Banka hesapları bir gün önce olan 22 Haziran 2023 saat 23.59'da kapanacak.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme yapacak 18 yaşını doldurmuş öğrenciler, sınava katılacakları her dönem için sınav ücretini ödemek zorundadır. AÖL kayıt yenileme ücreti 50 TL olarak belirlendi. 50 TL sınav ücreti olarak anlaşmalı bankalara belirlenen tarihler arasında yatırılmalıdır. Ama kayıt yenileme işlemini halk eğitim merkezinden yaptıran öğrenciler, makbuz karşılığında veya banka hesap numarasına 5 TL kayıt yenileme sınav ücreti de verilmektedir. Öğrenciler ikinci kez sınav ücreti ödememek için dönem için ödenmiş olan 5 TL makbuzunu saklamalı ve yanlarında bulundurmalıdır.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖL kayıt yenileme kılavuz bilgilerinde şöyle anlatılmaktadır:

Öğrencilik durumu “Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Ancak kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırmak için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak