ALES başvuruları ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? ALES 2 başvuru ve sınav tarihi

ALES 2 başvuru tarihi belli oldu. Yılda iki kere düzenlenen ALES, ağustos ayında ikinci kez gerçekleşecek. ÖSYM tarafından ALES başvuru ve sınav tarihi belli oldu. Peki ALES başvuruları ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? ALES 2 başvuru ve sınav tarihi...

ALES başvuruları ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? ALES 2  başvuru ve sınav tarihi
ALES başvuruları ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? ALES 2 başvuru ve sınav tarihi
GİRİŞ 14.06.2023 10:43 GÜNCELLEME 14.06.2023 11:49

ALES başvuru ücreti ve sınav tarihi ÖSYM tarafından açıklanıyor. Akademik kariyer yapmak isteyen adayların katılım sağlayacağı ALES tarihi ve başvuru ücreti merak ediliyor. ÖSYM takvimine göre ALES ağustos ayında yapılacak. Başvurular ÖSYM internet sitesi ve uygulaması üzerinden alınacak. Peki ALES başvuruları ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? ALES 2  başvuru ve sınav tarihi...

ALES BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ALES başvuru tarihleri belli oldu. ÖSYM takvimine göre ALES 2 başvuruları 4-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında alınacak. Sınav başvuruları ÖSYM AİS üzerinden ve mobil uygulamadan belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilecek. Adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş sağlayacak.

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES 2 başvuru ücreti hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. ÖSYM tarafından yayımlanacak ALES sınav kılavuzu ile başvuru ücreti belli olacak.

Adaylar, ALES sınav ücretini belirtilen bankalara ya da ÖSYM internet sitesinden e-İŞLEMLER bölümündeki ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartı ile gerçekleştirecek.

Bankadan yapılacak ödemelerde adaylar görevliye T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını söylemesi gerekmektedir. Bankadan alınan dekontun üzerindeki  T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgileri kontrol edilmeli ve saklanmalıdır. İstenirse ödemeler bankaların internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden de yatırılmaktadır.

ALES NE ZAMAN?

ALES 2, 20 Ağustos 2023 Pazar günü ÖSYM tarafından belirlenen okullarda yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Sınav binasına saat 10.00'dan sonra kimse alınmayacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den