İstanbul'da uluslararası erken çocuk kongresi

“Ne Kadar Erken O Kadar İyi!” mottosuyla yapılacak olan kongre, 18-20 Mart 2016 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

İstanbul'da uluslararası erken çocuk kongresi
İstanbul'da uluslararası erken çocuk kongresi
GİRİŞ 16.03.2016 17:15 GÜNCELLEME 16.03.2016 18:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER); İnsanî, Millî ve Özgün model arayışları çerçevesinde erken çocukluk dönemi eğitiminin yeniden değerlendirilmesi amacıyla bu yıl ilk kez “Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi” düzenliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitelerinin akademik paydaş olarak katıldıkları, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteklediği etkinliğe Kanada, Amerika, İngiltere, Belçika, Avustralya, Güney Kore, Malezya, Özbekistan, Fransa, Kazakistan, Azerbaycan, Avusturya ve Pakistan’tan gelecek uzmanlar, hem kendi konuları hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaşacak hem de ülkelerinde uygulanan erken çocukluk eğitimine ilişkin en iyi uygulama örneklerini anlatacaklar. 

160 Bildiri,  11 Atölye çalışması ve 10 Çalıştayın da yapılacağı kongreye, aile ve çocuklarda direnç konusunda dünyaca ünlü Kanadalı Profesör Michael Ungar, Amerikalı çocuk gelişimci Profesör Robert Titzer,  İngiltereli erken çocukluk eğitimi uzmanı Dr. Guy Roberts-Holmes, deneyimsel eğitimin kurucusu Belçikalı Profesör Ferre Laevers, travma alanında uzmanlaşmış Avustralyalı psikolog Dr.Radhika Santhanam-Martin, Güney Koreli erken çocukluk eğitimi uzmanı Dr. Hyunjin Kim, eğitim psikolojisi ve danışmanlığı konusunda uzman Malezyalı Doç. Dr. Mariani Binti Md Nor, Pakistanlı Dr. Mümtaz Ahmad, Fransalı Poe Lin Lee, Kazakistanlı Bayan Kerimbekova, Azerbaycanlı Doç. Dr. Caferova Lalezar, Avusturyalı Elif Medeni, Azerbaycanlı Metanet Memmodova, Ganalı Nasruddin Adul,  Burkina Faso’lu Ganeme Aly, Özbekistanlı Doç. Sevana Aanvarovna Ziyayeva, Özbekistanlı Mansur Quryazov ve eğitim politikaları uzmanı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan başta olmak üzere 180’den fazla bilim insanı konuşmacı olarak katılacak.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da kongreye katılacağı öğrenildi.

YORUMLAR 1
  • dikkat 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsanî, Millî ve Özgün model arayışları çerçevesinde erken çocukluk dönemi eğitiminin yeniden değerlendirilmesi amacıyla yapılan bir kongreye, erken çocukluk eğitimi alanıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, davet edilen bakan ve cumhurbaşkanımıza her gün küfür eden anti yerli ve anti milli duruşa sahip doçentlerden araştırma görevlilerine farklı farklı ünvanlı akademisyenler de katılacak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama