2016 TEOG mazeret sınav sonucu açıklanma tarihi

8. sınıf öğrencilerin liseye geçmek için girdiği 2016 - 2017 birinci dönem TEOG mazeret sınav sonucu ne zaman açıklanacak soruları sorulmaya başlandı.

2016 TEOG mazeret sınav sonucu açıklanma tarihi
2016 TEOG mazeret sınav sonucu açıklanma tarihi
GİRİŞ 19.12.2016 16:22 GÜNCELLEME 19.12.2016 16:22

Binlerce öğrencinin girdiği 2016 - 2017 birinci dönem TEOG mazeret sınav sonucu büyük merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve sadece 8.sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sınavı 17, 18 Aralık tarihinde yapıldı. Peki TEOG sınav sonucu nereden ve nasıl öğrenilir? İşte sınav sonuçları ile ilgili detaylar

TEOG SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İyi bir liseye girmek için sınava giren öğrenciler 23,24 Kasım’da TEOG sınavına giriş yaptı. Sabırsızlıkla beklenen TEOG sınav sonucuyla ilgili  MEB'den son dakika açıklaması geldi. Çeşitli haber sitelerinde çıkan TEOG 2016 sınav sonuçları bu hafta açıklanacak haberlerinin asılsız olduğu ifade edildi. TEOG sınav sonucu açıklanır açıklanmaz MEB'in kendi sitesinde yayınlanacak. TEOG sınavının ne zaman açıklanacağı ile ilgili ise hiç bir bilgi verilmedi. 1.dönem TEOG sınav sonucunun 15 tatil öncesine kadar açıklanması bekleniyor.

TEOG SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

2016 TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı