Ortaokul ve Lise 6,7,10,11.sınıflar ne zaman okula başlayacak? MEB 2020 yüz yüze eğitim takvimi

Ortaokul ve Lise 6,7,10 ve 11. sınıfların okula başlayacağı tarih, aileler ve öğrencilerin gündeminde ilk sırada. 2 Kasım tarihinde 5 ve 9’ncu sınıflar için okullar açılacak. Açılmayan diğer kademeler için 23 Kasım’da yüz yüze eğitime geçilmesi planlanıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimde 3 kademenin açıklandığını vurgulamıştı. Peki 2020-2021 eğitim yılında okullar ne zaman açılacak?

Ortaokul ve Lise 6,7,10,11.sınıflar ne zaman okula başlayacak? MEB 2020 yüz yüze eğitim takvimi
Ortaokul ve Lise 6,7,10,11.sınıflar ne zaman okula başlayacak? MEB 2020 yüz yüze eğitim takvimi
GİRİŞ 01.11.2020 10:55 GÜNCELLEME 02.11.2020 10:58
Bu Habere 620 Yorum Yapılmış

2020 Ortaokul ve Liseler ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı kademeli eğitimde okulların açmaya başladı. İlk olarak 21 Eylül’de okul öncesi ve birinci sınıflarla başlayan süreç, 5 Ekim’de uygulamalı meslek liseleri,  12 Ekim tarihinde İlkokul’un tüm kademeleri ve sınav senesi olan 8. sınıf ile 12. sınıflar ile devam etmişti.  Açılmayan son kademe olan Ortaokul 6,7 sınıf ve Lise 10.11. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı tarih merak ediliyor. Son düzenlenen Kabine toplantısında 2 Kasım’da 5 ve 9. sınıfların açılması kararı alındı. MEB okullardaki vaka sayısını ve Türkiye koronavirüs tablosuna göre hareket ediyor. Yapılacak değerlendirmenin ardından açılmayan sınıfların 23 Kasım’da eğitime başlaması gündemde. İşte MEB 2020-2021 okulların açılma tarihi ile ilgili son gelişmeler...

İlk ara tatil (Kasım) ne zaman, kaç gün sürecek? MEB 2020-2021 eğitim yılı tatil tarihleri!

OKULLAR 6,7,10 VE 11.SINIFLAR NE ZAMAN EĞİTİME BAŞLAYACAK?

Milliyet’te yer alan habere göre 6.7.10. ve 11. sınıflar ise 23 Kasım 2020 tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak. 23 Kasım’da açılmayan kademelerin eğitime başlamasıyla açılmayan kademe kalmayacak.

 

2 KASIM’DA HANGİ SINIFLAR KAÇ GÜN EĞİTİM ALACAK? 

2 Kasım Pazartesi günü Ortaokul 5 ve Lise 9. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Ortaokul 5. sınıflar haftada 2 gün okula gelecek.  6  ders saati okullarla kalacak öğrenciler toplam 12 saat  ders işleyecek. İmam Hatip Ortaokullarında ise haftada haftada 14 saat ders işleyecek ve 2 gün ( 7+7) sistemine göre hareket edecek. Lise 9. sınıflar haftada 2 gün toplam 16 saat ders görecek.

MEB 2020-2021 YÜZ YÜZE EĞİTİM TAKVİMİ!

31 Ağustos EBA TV ile uzaktan eğitim başladı.

21 Eylül 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencileri yüz yüze eğitime geçiş yaptı.

5 Ekim Uygulamalı eğitim veren Meslek Liseleri yüz yüze eğitime başladı.

12 Ekim İlkokul 2,3,4 sınıf ile Ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı.

2 Kasım Ortaokul 5. sınıf ve Lise 9. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. 

16-20 Kasım tarihlerinde birinci dönem ara tatil uygulanacak.

22 Ocak Cuma Birinci dönem sona erecek.

25 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatili başlayacak 5 Şubat Cuma günü sona erecek.

8 Şubat Pazartesi günü İkinci dönem başlayacak.

12-16 Nisan ikinci dönem ara tatili uygulanacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

HAFTADA 5 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM VERİLECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin devam ettiği okullarda ve sınıflarda 26 Ekim itibarıyla 5 gün yüz yüze eğitime geçilmesini kararlaştırdı.

SINAVLAR YÜZ YÜZE İMKANLARLA YAPILACAK!

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre yüz yüze eğitim başlamış olsada yüz yüze eğitime gitmeyen öğrenciler 2020-2021 eğitim yılında devamsız sayılmayacak. Bu yıl devamsızlık yüzünden öğrenciler sınıfta kalmayacak. Bakan Ziya Selçuk geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda sınavların yüz yüze yapılacağını ve randevulu sınav sisteminin gelebileceğini işaret etmişti. Gelen bilgilere göre bu yıl sınavlar yüz yüze olarak okullarda gerçekleştirilecek ve sınavlara girmeyen öğrenciler sınıfta kalacak. Salgın sebebiyle sınavların 20-25 gün içerisine yayılarak yapılması planlanıyor.  Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmalara göre sınavların uygulanmasında iki senaryo üzerinde duruluyor. Uygulamalı dersler müzik, beden eğitimi ve resim gibi derslerin notları ödev şeklinde olacak. Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe gibi önemli derslerde sınavlar yüz yüze yapılacak. Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ve kazanımlardan yapılacak ölçme ve değerlendirmelere katılacaklar.

YÜZ YÜZE ALINACAK DERSLER AÇIKLANDI!

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,  Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

9. sınıf öğrencileri de haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerin tümünden sorumlu olduklarından dolayı okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

YORUMLAR 620
  • Annis 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben açılmaması taraftarıyım sayın bakanımız lütfen okulların açılmasını isteyen velilere açın istemeyenlere de açmayın ben çocuğumu sokakta bulmam ki... Sayın bakanımız lütfen
    Cevapla
  • Huriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende. Senin. Tarafındayım. Açılmasın. Çünkü. Bi. Diyolarki. Açılcak. Bi. Diyolarki. Açılmıyacak. Bence. Okullar. Açılmasın. Bide. Korona. Var. Nasıl. Giden. Okula. Gidersek. Korona. Oluruz. Bence. Okula. Gitmeyek. Bence. Ev. Daha. Sıkıcı. Çünkü. Anneme. Gitmek. İstiyorum
    Cevapla
  • Annis 3 yıl önce Şikayet Et
    Tır çarpmış gibi oluyorsunuz yataktan kalkamiyorsunuz inşallah Ablam ve yigenlerimde ciğerlerinde , beyninde veya herhangi bir organın da hasar kalmaz Rabbim bizleri korusun . Biraz mantıklı düşünelim lütfen çocuklarımızın bu virüsten dolayı beyninde veya ciğerlerinde veya herhangi bir organın da hasar görmesini ister misiniz?
    Cevapla
  • Annis 3 yıl önce Şikayet Et
    Tır çarpmış gibi oluyorsunuz yataktan kalkamiyorsunuz inşallah Ablam ve yigenlerimde ciğerlerinde , beyninde veya herhangi bir organın da hasar kalmaz Rabbim bizleri korusun . Biraz mantıklı düşünelim lütfen çocuklarımızın bu virüsten dolayı beyninde veya ciğerlerinde veya herhangi bir organın da hasar görmesini ister misiniz?
    Cevapla
  • Annis 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılması ve sınavların yüz yüze yapılması iyi değil çember daralıyor. Ve covit olduktan sonra semptomlar gerçekleşiyor
    Cevapla
  • Huriş 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Okulların. Yüz. Yüze. Eğtim. Devam. Ediyor.
    Cevapla
  • Köylü öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Köyden liseye giden öğrencilerin 2 gün okula gitmesi doğru değil bence sonuçta imkanı olmayanlar dersten geri kalıyor okula gitsede dersten ne anladığını sorsan hiç bişey anlamadım der tabi
    Cevapla
  • Huriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben. Ortaokula. Gidiyorum. Seneye. 8. Sınıfa. Geçecem. Okulların. Açılmasını. Bekliyorum. İnsallah. Bu. Sene. Okula. Giderriz. Umarım. Açılır. Ve. Herkes. Rahaça. Gideler. Sizleri. Seviyorum. Lütfen. Derslerinize. Çalısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?