KPSS önlisans sınav sonuçları erken mi açıklanacak? 2020 ÖSYM sınav sonuç tarihleri belli oldu!

25 Ekim tarihinde düzenlenen KPSS önlisans sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur olmak isteyen yüzbinlerce aday sonuçlara göre tercihlerini şekillendirecek. ÖSYM 2020 sınav takvimine göre sonuçlar 26 Kasım Perşembe günü açıklanacak. Peki KPSS önlisans sonuçları erken açıklanır mı? KPSS önlisans sonuçları, ÖSYM sonuç açıklama sisteminden T.C kimlik ve aday şifresiyle öğrenilecek…

KPSS önlisans sınav sonuçları erken mi açıklanacak? 2020 ÖSYM sınav sonuç tarihleri belli oldu!
KPSS önlisans sınav sonuçları erken mi açıklanacak? 2020 ÖSYM sınav sonuç tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 25.11.2020 09:23 GÜNCELLEME 25.11.2020 09:23

Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olan veya mezun olma şartlarını yerine getirmiş adaylar geçtiğimiz ay içerisinde düzenlenen KPSS önlisans sınavına katıldı. Sınav maratonunun geride kalmasının ardından gözler sonuçları açıklayacak ÖSYM’ye çevrildi. Bu yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi düzenlediği bazı sınavları belirlenen takvimden önce açıkladı. ÖSYM’nin 2020-2021 sınav sonuç takvimine göre KPSS ortaöğretim sonuçları 26 Kasım Perşembe günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından adayların başvuracağı kadro ve pozisyonlar tercih tablosu ile belirlenecek. Peki KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 ÖSYM KPSS önlisans sınav sonuç tarihi!

 

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre önlisans mezunlarının 25 Ekim’de katılım gösterdiği Kamu Personeli Seçme sınavı sonuçları 26 Kasım Perşembe günü açıklanacak. Önlisans sınav sonuçları için herhangi bir belge basılmayacak ve adayların adreslerine sonuçlar gönderilmeyecek. 2 yıl boyunca adayların KPSS önlisans sınav sonuçlarından aldıkları puanlar geçerli olacak.

 

KPSS önlisans sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden veya aşağıda bulunan adres üzerinden direkt olarak öğrenilebilecek. Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sonuç bölümünden sınavda testlere verdikleri doğru, yanlış cevapları ile KPSS önlisans puan türünden aldıkları puanları öğrenecek.

2020 KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ÖNLİSANS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular