ABD-Suudi anlaşmasıyla ilgili flaş iddia!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında yapıldığı duyurulan 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının 'yalan haber' olduğu öne sürüldü.

ABD-Suudi anlaşmasıyla ilgili flaş iddia!
ABD-Suudi anlaşmasıyla ilgili flaş iddia!
GİRİŞ 06.06.2017 21:34 GÜNCELLEME 06.06.2017 21:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü uzmanlarından Bruce Riedel, silah satışı anlaşmalarıyla ilgili iddiayı gündeme getirdi.

"ÇOĞU ÖNCEKİ DÖNEMDE YAPILAN SÖZLEŞMELER"

Riedel, Başkan Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinde duyurulan 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının, farklı hesaplamalarla elde edilen ve çoğu önceki dönemde yapılan sözleşmeleri içerdiğini savundu.

Savunma sanayi temsilcileri ve Kongre üyeleriyle temasları sonucu böyle bir anlaşma yapılmadığını öğrendiğini kaydeden Riedel, "Hepsi şunu söylüyor: '110 milyar dolarlık bir anlaşma yok. Bunun yerine niyet ve temenni beyanlarını içeren bir tutam mektup var.' Bugüne kadar Senato'nun ilgili komitesine onay için gönderilmiş hiçbir anlaşma da yok." ifadelerini kullandı.

Pentagon'un, yapıldığı iddia edilen anlaşmayı "planlanmış satış" olarak nitelendirdiğini kaydeden Riedel, "sözde" anlaşmanın içeriğinde yer alan bazı satışların da Obama döneminde varılan anlaşmalar olduğunu ileri sürdü.

"RAKAMLAR BİLE TUTARSIZ! BU HABER YALAN!"

Haberlerde yer alan helikopter ve benzeri silah satışlarının, eski paketin yeniymiş gibi sunulması olduğunu belirten Riedel, "Suudiler ve Trump yönetimi, Suudların 'dilek listesini' ve muhtemel satış anlaşmalarını bir araya getirip anlaşma yapılmış gibi sundular. Rakamlar bile tutarsız. Bu yalan haber." ifadelerini kullandı.

"SUUDİ ARABİSTAN'IN ÖYLE BİR PARAYI ÖDEMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Riedel, Suudi Arabistan'ın düşen petrol fiyatları ve Yemen'deki savaş nedeniyle bu parayı ödemesinin mümkün görünmediğini, önceki satış sözleşmelerinin ücretinin tahsilinde bile sorunlar yaşandığını savundu.

'Katar'ı istila edebilirler! Hareketlilik var'

Trump'ın geçen ay yaptığı Suudi Arabistan ziyaretinde 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının yanı sıra enerji ve teknoloji gibi alanlar dahil toplam 380 milyar dolarlık anlaşmalar yapıldığı duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    suud 380 milyarlık silah alıdğı katara korku vermek için olabilir.suud 380 milyarı gerçekten verip silah almadıysa abd suudu karşılık koruma bedeli olarak almış olabilir.
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan olsa ortadogudaki abd masraflarini suuddaki petrolden aliyordur tabiki ypg silahinida suud verdi deniyor acep dogrumu
    Cevapla
  • urfalimuslum 6 yıl önce Şikayet Et
    100 biliyorduk..110 muş meğer
    Cevapla
  • Miri 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında her şey açıkça ortada... Kendi misyonları için Katar mevzusunu devreye soktular. Arkasında bulunanlar da belli...
    Cevapla
  • Wwx 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump bir plan.tarihin tekrrürü olan olaylar.trump ortadoğuyu karıştıracak.hemde daha fazla sonraki gelecek olan baskansa iyilik meleği adı altında barış kardeşlik naralarıyla akbaba misali çökecek yine.ırak suriye mısır...iyi izleyin.dönüp dönüp izleyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu