'Akşama bile zam gelebilir' Araç fiyatlarında hemen fırsatçılık başladı

2024 ile birlikte araç fiyatlarına da zam geldi. Alıcılar, kendilerine fiyat verilmediğini iddia ederek araç bayilerinin 'Akşama bile zam gelebilir' dediklerini aktarıyor.

GİRİŞ 11.01.2024 09:07 GÜNCELLEME 11.01.2024 13:04
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Sıfır araç fiyatları yeni yılla beraber yüzde 3 ila 10 arasında arttı. Bir satış yetkilisi "Araçlara yüzde 5 ile 7 arası zam geldi. 10 gün önce 1 milyon 600 bin TL'ye sattığımız araç, şuan 1 milyon 760 civarına kadar çıkmış durumda ama kampanyalarımız devam ediyor. 2024 modellerde yüzde 5 ile 7 arasında zam olabilir" dedi.

İşte 2024 Ocak ayında alınacak en ucuz sıfır otomobiller! İşte 2024 Ocak ayında alınacak en ucuz sıfır otomobiller!

'AKŞAMA BİLE ZAM GELEBİLİR'

Bir başka satış yetkilisi ise "Kampanyalarımız yine aynı şekilde devam ediyor. 0,99'lu 300 bin TL, 200 bin TL araç özelinde markaların kampanyaları mevcut. Yine araç özelinde kendi indirimlerimiz de var" diye konuştu.

Alıcılar artan araç fiyatlarına isyan ederken fiyat verilmediğini iddia ederek araç bayilerinin "Akşama bile zam gelebilir" dediklerini aktardı.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Zamların ardından piyasada en ucuz otomobilin fiyatı 813 bin TL oldu. Zamdan önceki fiyatı ise 783 bin TL'ydi. Konuşulan zam oranları 2023 model sıfır araçlarla ilgili. 2024 model araçlar bayilere geldiğinde fiyatların biraz daha yükselmesi bekleniyor. Show Haber'in haberine göre 'sıfır araçlardaki artış ikinci eli de etkiler mi' sorusu, sıfır araç stoku fazla olduğu için bu ihtimalin düşük olması ile cevaplandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 167
  • Osmaniye vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    İki ncı el 100 bin TL aşağı çekilmelidir
    Cevapla
  • Devrim 3 ay önce Şikayet Et
    Sıfır araca 1 milyon vereceğime vadeli yapar aylık net 39 bin alırım,ne vergi ne muayene nede sigorta derdim olur,ha araç ihtiyacımda olursa taksi çağırır yada kiralarım daha ucuza gelir
    Cevapla
  • İsmet 3 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle yalan haber 3 5 kurus verip fiyatlar artacak diye milleti teşvik etmeye çalışıyorlar 2.el olarak söylüyorum 800 binliralik araçta 150 bin lirasina 2 ay vade yapmayan galerici 2 gün önce aradı 50 bin fiyat düştü geri kalana. 6 vade yapalım diye yalvariyor
    Cevapla
  • KESKİN 3 ay önce Şikayet Et
    Geç kaldılar , Hem satış yok derler hem zam yaparlar Avrupa'daki araç fiyatları burdakinin yarısı bile değil.
    Cevapla
  • Başkan 3 ay önce Şikayet Et
    Piyasa yaralarını sarmaya başlarken fırsatçılara gün doğmadan Ticaret bakanımızın gerekeni yapacağına inancım tam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’