ABD, Çin kısıtlamalarını güncelledi: Perşembe günü yürürlüğe girecek!

ABD, Çin'e uyguladığı yapay zeka çipleri ve araçları üzerindeki ihracat kısıtlamalarını güncelledi

ABD, Çin kısıtlamalarını güncelledi: Perşembe günü yürürlüğe girecek!
ABD, Çin kısıtlamalarını güncelledi: Perşembe günü yürürlüğe girecek!
GİRİŞ 31.03.2024 13:25 GÜNCELLEME 31.03.2024 13:25

Biden yönetimi, Pekin'in çip yapım endüstrisini ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle engelleme çabasının bir parçası olarak, Çin'in ABD yapay zeka (AI) çiplerine ve çip yapım araçlarına erişmesini zorlaştırmayı amaçlayan kuralları revize etti.

Ekim ayında yayınlanan kurallar, Washington'un ilerleyen teknoloji sektörünün Çin'in ordusunu güçlendirmeye yardımcı olabileceği endişeleri üzerine Pekin'e baskı yaparken, Nvidia ve diğerleri tarafından tasarlanan daha gelişmiş AI çiplerinin Çin'e sevkiyatını durdurmayı amaçlıyor.

PERŞEMBE GÜNÜ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

166 sayfa uzunluğundaki yeni kurallar Perşembe günü yürürlüğe girecek. Örneğin, Çin'e çip sevkiyatlarına ilişkin kısıtlamaların bu çipleri içeren dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olduğunu açıkladılar.

İhracat kontrollerini denetleyen Ticaret Bakanlığı, önlemleri güçlendirmeye ve ince ayar yapmaya çalışırken Çin'e teknoloji sevkiyatları üzerindeki kısıtlamalarını güncellemeye devam etmeyi planladığını söyledi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler