Cep telefonu tarifelerine zam! İşte yeni fiyatlar...

Cep telefonu tarifelerinin fiyatı yükseldi. Buna göre, Yurt içi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruş, yurt dışı arama ücretinin dakikası 31 lira 35 kuruş oldu. SMS ücretleri ise 2 lira 23 kuruş olarak belirlendi.

Cep telefonu tarifelerine zam! İşte yeni fiyatlar...
Cep telefonu tarifelerine zam! İşte yeni fiyatlar...
GİRİŞ 03.04.2024 12:39 GÜNCELLEME 03.04.2024 19:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan itibarıyla geçerli olan yeni mobil haberleşme hizmetleri ücret tarifesini yayımladı. Buna göre azami ücret tarifesine yıllık yüzde 65 zam geldi.

Yeni ücret tarifesine göre yurt içi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruşa yükseldi. Yurt dışı arama ücretinin dakikası 31 lira 35 kuruş oldu.

Tarife kapsamında hat devir ücretlerinden 59 lira 83 kuruş, isim, ünvan değişikliğinden 40 lira 86 kuruş, numara değişikliği hizmetlerinden ise 136,52 TL alınacak.

Kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası nedeni ile SIM kart değişikliğinde 136 lira 52 kuruş ücret alınacak.

SMS ücretleri yurt içi için 2 lira 23 kuruş, yurt dışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikası 8 lira 84 kuruşa yükseldi.

Mobil operatörler Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone,  tarifede belirlenenden daha yüksek bir ücret talep edemeyecek.

YURT DIŞINDAN GELENE 180 GÜN SÜRE

Yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelişlerinde cep telefonu getiren Türk vatandaşların, 120 günlük kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkarıldı.

120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecek.

Yurt dışı telefon kayıt ücreti, Ocak 2024 itibarıyla 31 bin 692 TL'ye yükseltilmişti.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Anadolu 3 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu zammı BTK yaptı. Yani Bilgi teknolojileri kurumu. Sözde enflasyon düşürecekler. Rabbim hayırlısını nasib etsin. BTK devlet kurumu. Devlet kurumu böyle yaparsa, özel sektör ne yapar siz düşünün. Bu gösteriyor ki vatandaşın sıkıntısı umurlarinda değil. Bu zam yapılalı 2 gün oldu, kimseden bir itiraz yok. Devamı gelir, başka kalemlerin. İşimiz vatandaşlar olarak çok zor.
    Cevapla
  • Kaptan 3 hafta önce Şikayet Et
    Avrupadada zam geldi bunudami bizim devlet yapti
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İyice zıvanadan çıktılar.. Hükümet kontrolü ele almazsa 2028 de sıkıntı. Burdan uyarmış olayım..
    Cevapla
  • kkk 4 hafta önce Şikayet Et
    zaten yılbaşında yapmıştınız !!!
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    yurt dışında yaşamak daha iyi .bu nasıl bir memleket olmuş .her şeyi kazık dolandırmak çarpmak hırsızlık olmuş
    Cevapla
  • Samiri 3 gün önce Şikayet Et
    enflasyon bu ülkenin kara talihi
    Cevapla
  • Eko 4 hafta önce Şikayet Et
    geç kalmıştınız zaten.Hükümet bu aç gözlülere göz yumarsa.ne enflasyon düşer nede piyasa düzelir.sonrada içimizdeki İslam düşmanları,PKK'lılar İslam düşmanlarınıda PKK yıda başa getirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı