Kanser ilacında geri çekme kararı

Sağlık Bakanlığınca, kanser tedavisinde kullanılan bir ilacın tüm serileri için geri çekme kararı alındı. Söz konusu ilaçların en kısa sürede iade edilmesi gerekiyor.

Kanser ilacında geri çekme kararı
Kanser ilacında geri çekme kararı
GİRİŞ 01.12.2010 12:18 GÜNCELLEME 01.12.2010 12:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünce, kanser tedavisinde kullanılan ''Methotrexat Ebewe Konsantre Enjektabl Çözelti İçeren Flakon 50mg/5ml'' ve ''Methotrexat Ebewe Konsantre Enjektabl Çözelti İçeren Flakon 500mg/5ml'' adlı ilaçların tüm serileri için 2. sınıf B seviyesinde geri çekme kararı verildi.

Eczane, ecza deposu, hastane ve diğer sağlık kuruluşları ellerinde bulunan söz konusu ilaçları en kısa sürede iade etmeleri gerekiyor.

Methotrexat Ebewe Konsantre Enjektabl Çözelti İçeren Flakon adlı ilaç, kan, lenf, baş, beyin, yumurtalık, mide ve bağırsak kanserinin tedavisinde kullanılıyor. Söz konusu ilaç ayrıca iltihaplı eklem romatizması ve sedef hastalığı tedavilerinde de kullanılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Jet Ali 13 yıl önce Şikayet Et
    Kanser nasıl nalları diker?. Kanser Amerikalı bir doktora göre mantar virüsü enfeksiyonudur.Virüs öldüren bir yöntem buldum.Bununla kanser virüsü öldür.Daha sonra yüksek bağışıklık sistemi sağlayan bir ilaç kanserin zararlarını yok etmeye yarar.Daha sonra işlevsel bir tedavi.Daha sonra bitkisel tedavi.Kanser nalları diker.Kanser gücreleri kılcal damarlar sayesinde dağılır,dolayısı ile ilk iş kanınızı ve damarlarınızı düzeltmek olmalıdır.Yani kanseri yenmek senelerdir mümkün ve halen mümkün.Akciğer Kanserine bile fayda edebileceğime ina
    Cevapla
  • Jet Ali 13 yıl önce Şikayet Et
    500 TL lik tek sıvı Artı 3 Tavsiye Kanser güm. Yok şu ilaç şöyle zararlı ,şöyle yan tesirli, yok bilmem neli hikaye bunlar. Biri bana gelsin, 1 ilaç tedavisi ,1 iki sıvı ile tedavi.1 ilaçsız iişlem tedavisi.en son bitkisel tedavi ile kanseri 5 sene sonra sıfıra indirebilirim. masrafları 500 TL verin yeter.Ta istanbula gidip malzeme düzücem ilaç için.İlaçsız yöntem dünya da ilk. % de 90 da iyilşme garantisi veriyorum.5 Sene sonra sıfır tedavi olacak,sıfır kanser olacak.Kanser hemen duracak,5 senede tüm etkisi bitecek. gogle a jetali yazın yeter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar