Çiçek Gezi Parkı için Güler'le görüştü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylardan etkilenen milletvekilleri konusunda İçişleri Bakanı Muammer Güler ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Çiçek Gezi Parkı için Güler'le görüştü
Çiçek Gezi Parkı için Güler'le görüştü
GİRİŞ 31.05.2013 18:51 GÜNCELLEME 31.05.2013 19:09

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylardan etkilenen milletvekilleri konusunda, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile konuştuğunu belirterek, "O da sayın milletvekilleriyle ilgili hassasiyet içerisinde. Talimatlarını da ona göre veriyor. Dolayısıyla ben üzerime düşeni yapmaya çalıştım, çalışıyorum" dedi.

Çiçek, Taksim Gezi Parkı'nda, polis müdahelesi sırasında, biber gazından etkilenen milletvekilleri konusunda, AA muhabirinin sorusunu yanıtladı.

İçişleri Bakanı Güler ile konuştuğunu ifade eden Çiçek, Güler'in gerekli hassasiyeti gösterdiğini söyledi. Çiçek, "Bundan sonra daha da hassas olacağını ifade etti. O da sayın milletvekilleriyle ilgili hassasiyet içerisinde. Talimatlarını da ona göre veriyor. Bana verdiği bilgi de o yönde. Ben konuşurken de başka bir telefonla bu konuyu konuşuyordu. Dolayısıyla ben üzerime düşeni yapmaya çalıştım, çalışıyorum" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, milletvekillerine gaz maskesi dağıtılması yönündeki başvurusunun hatırlatılması üzerine de Çiçek, "Henüz bana intikal etmiş bir şey yok" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Taksim'deki polisin müdahalesi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun gazdan etkilenmesi üzerine kendisini aradığını ve geçmiş olsun dileğini ilettiğini söyledi.

Çiçek, "Biz isteriz ki bu olaylar yaşanmasın. Bu sıkıntılar, olmasın. Temennimiz odur. Ama maalesef bu olaylar da arka arkaya gelişiyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, polisin milletvekillerine davranışı konusunda her türlü talimatı aldığını belirterek, "Ama kanunsuz bir eylem konusunda eğer illa arkasındaki gruplarla beraber girmek istiyorum derse, milletvekillerine yine sözümüz yok. O kendi hukuki prosedürü içerisinde devam eder. Biz kimseye hakkınızı kullanmayın demiyoruz. Ben yine de itidale davet ediyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi