Bayındır: 16 Haziran 'Ezan Günü' ilan edilsin

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, yaptığı açıklamada 16 Haziran'ın "Ezan-ı Muhammedi Günü" olarak ilan edilmesini istedi.

Bayındır: 16 Haziran 'Ezan Günü' ilan edilsin
Bayındır: 16 Haziran 'Ezan Günü' ilan edilsin
GİRİŞ 16.06.2013 17:27 GÜNCELLEME 16.06.2013 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rahmetli başbakanlardan Adnan Menderes'in ilk adımı attığını söyleyen Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, "1932'de keyfi bir uygulama ile başlayıp 18 sene süren "Ezan-ı Muhammedi" yasağı; olmayan din ve vicdan hürriyetinin adeta sembolü gibiydi. Uzun yılların beyhude israf edildiği ve hatta memleketin normal gelişme seyrinin bile engellendiği tek parti dönemine de böylesi yakışırdı doğrusu. O, zulmün bininin bir para olduğu devirde; devlet,dinini yaşamak isteyen vatandaşlarla karşı karşıya getirilmiştir.1950'de sahipsiz kitleler Menderes'in demokrat haykırışıyla milli egemenliği hissedip, yönetimde söz sahibi olmuşlardır" dedi. 

Bayındır yazılı yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ezan-ı Muhammedi asr-ı saadetten beri imanın esasını günde beş defa dünyaya ilan etmektir. İla-yı Kelimetullah'tır. İslam'ın farzlar kadar önemli bir şeairidir. "Laikliği din aleyhtarlığı veya din düşmanlığı şeklinde anlamak, bizim iktidarımızın vicdan hürriyeti anlayışına asla uymaz." diyen Merhum Menderes 16 Haziran 1950'de Ramazan arefesine rastlayan o nurani günde, ülkemiz semalarını "Allahuekber" nidalarına kavuşturmuştur. Merhum Menderes "En büyük inkılap demokrasi'dir. Milletimiz demokrasiyle rüştünü ispat etmiş oldu." diyor, "İnkılapların tutmayanlarını tutturmak gibi bir görevlerinin olmadığını" ifade ediyor, "Türk Milleti Müslüman'dır, Müslüman kalacaktır ve Müslümanlığın icaplarını da yerine getirecektir." diye konuşuyordu. Bunlar elbette Menderes'in iç dünyasının Mü'mince hislerle dopdolu olduğunun da ayrıca ispatı ve idamının ise gizli sebepleridir. Ezan-ı Muhammedi İslam'ın sözlü manifestosudur, muazzam mesajlar taşır. Sadece vakit bildiren bir çağrı değildir. Aynı zamanda kainatın en büyük hakikatını da bildirir. Milletimize yıllarca "Tanrı Uludur"lu metni dinletenlere soruyoruz: acaba "felah" kelimesini "kurtuluş" diye neden çevirmediniz? Milletimizin "Tanrı uludur, Tanrı uludur; memurlarla askerler Allah'ın kuludur." diye hicvettiği bir dönem kapatılmış; İslam'ın hakiki bir kahramanı olan rahmetli Menderes'in 16 Haziran 1950'de attığı ilk temel harcıyla yepyeni kutlu bir dönem başlamıştır."

16 HAZİRAN EZAN GÜNÜ İLAN EDİLSİN

Bayındır, "Aziz milletimiz onlarca yıldır Ezan Şehidi'ni hürmetle,şükranla ve rahmetle anmaktadır. Menderes'in milletimizle kurduğu gönül köprüsü ebedidir. Memleketimizin semalarında "Allahuekber" nidaları yankılandıkça rahmetli Menderes'in aziz ruhuna binler Fatihalar, binler dualar gönderilecektir. Adnan Menderes'in aziz hatırasına ciddi manada sahip çıktığını memnuniyetle izlediğimiz Sayın Başbakanımızdan 16 Haziran'ın "Ezan-ı Muhammedi Günü" olarak ilanını istirham ediyoruz. Böylece yeni nesillerin bilgi sahibi olması,Milletimizin Ezan bilincinin artırılması ve de Ezan'ın layıkı vechiyle okunması hususunda tedbirler alınması mümkün olacaktır" dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • ahmet ilhan 10 yıl önce Şikayet Et
    ezanı muhammedi (sav) gününü kutlayalım. zındıka komitesinin ülkemizde dinsizlik dinini ikame etmek için önce ezanı muhammedi (sav) yasağını ikame ettiler. deccalizm bu yasağı 1950 ye kadar sürdürdü. bediüzzaman hazretleri ezanı muhammedi (sav) yasağını hiçbir zaman tanımadı. talebelerine hiçbir şekilde uydurukça ezan okutturmadı. bunun için hapse girdi. 16 haziran diyanet işleri tarafından her yıl ezanı muhammedi (sav) günü olarak idrak edilsin. bu gün genel bir dua günü olsun. rabbim kemalizmin son kalıntılarını da ülkemizden kaldırsın amin. amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!