TGB binasına operasyon

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos'ta yapılacak "Ergenekon Duruşması" için Silivri'ye gitme çağrılarını yönetenlere yönelik düzenlediği operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 20'ye ulaştı.

TGB binasına operasyon
TGB binasına operasyon
GİRİŞ 03.08.2013 09:34 GÜNCELLEME 03.08.2013 15:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) binasına mahkeme kararıyla operasyon düzenleyen polis, binada arama başlattı. Alınan bilgiye göre; sabah saat 06.30 sıralarında polis, Tophane Çukurcuma'da bulunan TGB binasına operasyon düzenledi. Operasyonun mahkeme kararıyla başlatıldığı öğrenilirken, polisin aramaları sürüyor.Türkiye Gençlik Birliği (TGB) binasına mahkeme kararıyla operasyon düzenleyen polis, aramalarını sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre; sabah saat 06.30 sıralarında polis, Tophane Çukurcuma'da bulunan TGB binasına operasyon düzenledi. Operasyonun mahkeme kararıyla başlatıldığı öğrenilirken, polisin binadaki aramaları sürüyor. Öte yandan polisin TGB binasına çıkacak tüm sokaklarda geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken, olay yerine gelen TGB üyesi gençler içeriye binaya girmek istedi. Ancak polis, içeride mahkeme kararıyla arama yapıldığını belirterek gençlerin geçişine müsaade etmedi.TGB üyesi bir genç, "Şu anda arama gerekçesini bilmiyoruz. İçeride bazı arkadaşlarımız var onlarla irtibate geçmeye çalışıyoruz. Sabahın ilk saatlerinden beri buradalar. Gözaltı kararı olduğunu söylüyorlar. Şu anda genel başkanımızın da evi aranıyor" dedi.Aramaların 5 Ağustos'taki Ergenekon duruşması ile ilgili olduğunu iddia eden genç, "5 Ağustos'ta Silivri'de bir buluşma gerçekleşecek. O korku dağları sarmış durumda. Ergenekon davasını milletin kararının açıklanacağı gün olarak duyuruyorduk. Bu çalışmaları durdurmak amacıyla yapılmış bir işlem olarak görüyoruz" dedi.

TGB YÖNETİCİLERİNİN EVLERİDE ARANIYOR
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) binasına mahkeme kararıyla operasyon düzenleyen polis, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve çok sayıda yöneticinin evinde de arama yapıyor.İstanbul'da sabah saat 06.30 sıralarında Tophane Çukurcuma'da bulunan TGB binasına mahkeme kararıyla operasyon düzenleyen polis aramalarını sürdürüyor. Bu arada, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve çok sayıda yöneticinin evinde de arama yapıldığı belirtildi. Çevik kuvvet polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, TGB il binasına çıkan sokakların hepsi kapatıldı.

TGB İL BAŞKANI GÖZALTINDA
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, Fatih'teki evinde gözaltına alındı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ergenekon duruşması öncesinde düzenlenen operasyon kapsamında TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir'in Fatih'teki evinde aramalar yaptı. Aramalar ardından TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Özdemir'in evindeki bazı belgelere de el konuldu.Öte yandan, aramaların yapıldığını öğrenen bir grup TGB'li destek için Özdemir'in evinin önünde toplandı. Slogan atan TGB'liler, Özdemir'in gözaltına alınmasını protesto etti.

GÖZALTI SAYISI 20'YE YÜKSELDİ
"Ergenekon Duruşması" için Silivri'de toplanma çağrısı yapanlara yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul ve Ankara'da düzenlediği operasyonda gözaltı sayısı 20'ye çıkarken, şüphelilere yönelik 4 ayrı suçlama gerekçesi olduğu belirtildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos'ta yapılacak "Ergenekon Duruşması" için Silivri'ye gitme çağrılarını yönetenlere yönelik düzenlediği operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 20'ye ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal çalışanları ile TGB ve İşçi Partisi'nin bazı yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi. Terörle Mücadele ekipleri operasyon kapsamında TGB"nin de aralarında bulunduğu 25 ayrı adreste yaptı. Aramalarda, eylemlerde de kullanılan çok sayıda baret ve gaz maskesi ele geçirildi. Polis TGB'deki bazı bilgisayarların "imaj"ını almak için çalışma yaparken, bazı dijital malzemelere de el konuldu.

GÖZALTINA ALINANLARA 4 AYRI SUÇLAMA
Gözaltına alınanlarla ilgili savcılığın verdiği gözaltı kararında 4 ayrı suçlama gerekçesi olduğu kaydedildi. Şüpheliler "ülke içerisinde kaos ve kargaşa ortamı oluşturup anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine yönelik suç işleme yönünde çağrı yapmak; mevcut hükümeti devirmeye çalışmak ve çağrı yapmak; kişileri ve grupları şiddet içerikli eylemlere yönlendirmek için tahrik etmek; mahkeme heyetini baskı altına alarak etkilemek ve adil yargılamayı etkilemekle" suçlanıyor.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 17
  • cengizhan 10 yıl önce Şikayet Et
    tgb. turkıye gençlik birliği değil doğrusu tüm gençlık bırlığı . bu vatan hainlerı turkıye ısmını kullanamaz
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk zamanında ,dış güçlerle birlik olan TGB ve gezi parkı eylemcileri ..bu eylemleri yapsaydı?........ ...Edirneden kars,a kadar darağacı kurulur?..düşmanla birlik olan eylemci çapulcular tek tek asılırdı!!!!?.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Kur-anda işaret eden ecüc-mecüc,ler Acaba Bu gençliğin devamımı olacak?..... ....Çünkü ; "Ye'cüc ve Me'cüc çıkacak ve her tepeden hızla hücum edeceklerdir. Onlar giderken rastladıkları her suyu içip tüketecekler ve uğrayacakları her şeyi bozup alt-üst edecekler. Bunun üzerine halk feryat ederek Allah'tan yardım dileyecek."...görüldüğü gibi aynı gezi parkındaki çapulcular gibi ..her yere zarar verip her şeyi alt üst etmedilermi?..kasa bira içiler ,su içtiler ..eylem yaptılar! Halk Allahdan yardım istemedimi?..esnaf hala ALLAH,a yalvarıyormu?.
    Cevapla
  • ersan güngör 10 yıl önce Şikayet Et
    çağdaş geçinen hainler. Dış güçlerin gazına gelerek milleti kışkırtmaya çalışan , terör estiren , eşkiya bozuntuları ne oldukarı da belli değil. Hepsini toplayıp götürsünler.
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN GENÇLİĞİ KESİN DEĞİL. Bunlardan ne vatana ne millete nede dinimize hiçbir fayda gelmez,Allahsız ve Kuransız yetişen neidüğü belli olmayan,İslam düşmanı,ülkede karışıklık çıktığı zaman zil takıp oynayacak ekiptir bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT teröristlere göz açtırmadı: 9 terörist yakalandı, 16 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı