TSK askerlik süresini açıkladı

TSK'dan yapılan açıklamada, 'Askerliğin 12 aya düşürülmesi uygun görülmüştür' denildi

TSK askerlik süresini açıkladı
TSK askerlik süresini açıkladı
GİRİŞ 05.10.2013 13:24 GÜNCELLEME 05.10.2013 14:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

TSK, 'Genelkurmay bünyesinde yapılan çalışmalarda normal askerliğin 12 ay olması uygun görülmüştür.' denildi.

Buna göre; askerlik hizmetinde uzun dönem 12 ay, kısa dönem de 6 ay olacak. Yedek subaylık süresi ise 12 ay olarak devam edecek.

YORUMLAR 15
  • yazıktırrr 10 yıl önce Şikayet Et
    hakkım helal deill. anadan babadan ayrı kaç bayram geçti yazıklar olsun ben 15 ay yaptım 3 ayım ne olacak
    Cevapla
  • ahmet akıncı 10 yıl önce Şikayet Et
    NEREDE EŞİTLİK.. Devletin gözünde her vatandaşı eşitti hani! Nerede bu anlayış? Böyle kritik bir süreçte askerlik kısaltılıyor. Bence süre eşit, rütbe farklı olmalı. Herkese 12 ay askerlik ve 2 ay izin hakkı olmalı. İzin kullanmakta zorunlu olmamalı. İzin kullanmayan 10 ayda döner. Ayrıca gençlerimiz askerlik yapmama derdine dışarıdan falan okuyarak askerliğini öteliyor. Bu çifte zarar, hem askerlerimiz daha yaşlı oluyor hem de süresi kısalıyor. Ordu hantal bir hale geliyor. Vatanını seven önce vatan der ve askerlikten korkmaz ve kaçmaz, bahaneler bulmaya çalışmaz. Adam olan anlar. Saygılar.
    Cevapla
  • mehmet ay 10 yıl önce Şikayet Et
    kısa dönem askerlik bir haktır. yıllarını okuyarak akademik alanda yükselerek tamamlamış ve 35 yaşına gelmiş insanları 20 yaşında askerliğini yapıp evlenecek ya da iş kuracak olanlarla bir tutmak, sizce bu mantıklı mı?
    Cevapla
  • mehmet ay 10 yıl önce Şikayet Et
    30 yaşını geçmiş üniversite okumuş insanları düşünmemektir bu!. üniversite okuyan adam en az 6-7 yıl gecikiyor askere gitmek için. Bu insanları düşünmemek neden? Bedelli mi yaptırmak amaç?
    Cevapla
  • aytek yıldızben 10 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı torunu. kardeşim ben de kısa dönem yaptım. ben öyle olsun demiyorum. ama hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum. ki araştırın. hiç bir ülkede üniversite okudu diye daha az askerlik yok. bana kalırsa hiç kimse yapmasın. parayla bu işi yapanlar olsun. tercih edenler olsun. ama bu iş kaç parayla yapılır bilmem. bana beş bin lira da verseler yapmam. rütbesini de istemem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek