Bakan açıkladı: Mecburi askerlik kaldırılabilir

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, askerliğin kısalması konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan açıkladı: Mecburi askerlik kaldırılabilir
Bakan açıkladı: Mecburi askerlik kaldırılabilir
GİRİŞ 04.10.2013 15:22 GÜNCELLEME 04.10.2013 16:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avcılar'da yapımı tamamlanan Hz. İbrahim Camii'nin açılışına katılan Bakan Bağış, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Askerliğin kısalması konusuyla ilgili soru üzerine Bağış, "Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı.

MECBURİ ASKERLİĞİN KALDIRILMASI DÜŞÜNÜLEBİLİR

Şu anda ilk aşamanın ordunun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması olduğunu söyleyen Bağış, "Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece tabi ki askerlik süresinin kısaltılması da, profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki mecburi askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir.

İlk aşamada ordumuzun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması hayırlı bir gelişmedir. Allah huzurumuzu bozmasın!" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 15
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Buna karşıyım?....O zaman Kimse Askere gitmez!?..... .....Sınırlarımızı bile korumaya 1 tabur Asker bulamayız?...
    Cevapla
  • Batu 10 yıl önce Şikayet Et
    gidip ne yapar bu asker?. her askere giden vatan savunması mı yapıyor kardeşim? çocuk gidiyor 3 ay amatör eğitimden geçiyor,sonra da sınır koruyacakmış,nöbet tutacakmış,dağda terörist vuracakmış? Ana kucağından al, çatışmanın arasına koy !!! her asker terör bölgesine mi gidiyor bir de? çocuk bahriyeli, 3 aydan sonra 12 ay gemide amelelik yapıyor,maaşlı rütbeli asker orada emir verip keyif yapıyor. Kesinlikle zorunlu askerlik kaldırılmalı, temel askeri eğitim lise ve üniversite eğitimi sürelerinde tatillerde ya da belirlenen zamanlarda uygulanmalı,dolgun ücretli ve sağlam tazminatlı profesyonel askerliğe geçilmeli,psikolojik askeri eğitim geliştirilmeli,terör bölgesindekilere ekstra eğitim ve ücret verilmeli. Millet türlü oyunlarla zaten bir şekilde bu işi hallediyor,29 dan sonra zaten e-tezkere var artık, hangi vatan borcundan bahsediyorsunuz? Köle endişesi olan askeriye ile 18 ay-4 yıl askerlik yapanlar diretmese şimdiye çoktan bitmişti bu iş
    Cevapla
  • atillaemir 10 yıl önce Şikayet Et
    firat boyan. böyle mantık olur mu sen de 100 yıl sonra doğsaydın
    Cevapla
  • Ahmed Han 10 yıl önce Şikayet Et
    ZORUNLU ASKERLİK KALKARSA, VATAN SEVGİSİ PEKİŞİR. Askerde gençlerimizi öyle piskolojik zorluklara maruz bırakıyorlar ki, insanlar vatana millete düşman oluyorlar. Kaç tane vakaya bizzat kendim şahit oldum. Askerlik kanunlarına göre, başınızdaki komutan, kelimenin tam anlamı ile, bir "ilah"tır. Yat derse çamurlu suyun içine bile olsa yatmak zorundasınız, sizi bayıltana kadar sıcağın altında koşturabilir, geceleri uyutmayabilir. Komutanın, askere yaptırabileceklerinin resmi HİÇBİR sınırı yoktur. İtaat etmeyen asker 3 ay hapse gönderilir; döndüğünde kaldığı yerden işkencesi devam eder. Sürekli intiharlar oluyor, ama medyaya yansımıyor. Hatta geçmişte PKK'ya katılanların bir kısmı, askerlik sonrası katılıyordu. Bu zorunlu askerlik kalkarsa, emin olun ki gençlerimizin vatan sevgisi daha bir güçlü olacaktır.
    Cevapla
  • dersimligenc 10 yıl önce Şikayet Et
    Dedem cok güzel demişti.. Zorunlu askerliğin kısalması ya da kaldırılması konusunda yine tvlerde yorumlar yapılıyor ve ben 20 ay yaptım başkalarıda yapsın bir diğeri ben 18 ay yaptım başkalarıda yapacak diyorlardı bir ara dedemin sinirlendiğini gördüm ve dedem Ben 4 yıl yaptım bu 20 ay yapanlar neden 4 yıl yapmadı diyerek güzel bir cevap vermişti kendince tvde konusanlara:). Vatan sevgisini Askerlik yapmaya indirgemek bence yanlış zira Askerliğini yapanların vatanını yapmayanlardan çok sevdiği anlamı çıkmaz kaldı ki kaldırın bakalım zorunlu askerliği görelim kim seviyor kim sevmiyor bu şekilde zora ki sevda:):)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu'dan Özgür Özel'e cevap!
Bakanlık paylaştı! MARLİN ilk kez kullanıldı