Erdoğan'dan müjde! Askerlik düşüyor

Türkiye'nin merakla beklediği "Demokratikleşme Paketi"nin açıklanmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan müjde! Askerlik düşüyor
Erdoğan'dan müjde! Askerlik düşüyor
GİRİŞ 04.10.2013 00:27 GÜNCELLEME 04.10.2013 16:42
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, "Ben genel başkan olduğum sürece 3 dönem kuralını değiştirmem" dedi. Erdoğan, "Uzman çavuşlarla ilgili talimatı çoktan maliyeye verdim. Askerliğin kısaltılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile mutakıbız. Askerlik kısalacak. 12 ay olarak düşünüyoruz. Bu konuda bir taslak, bir çalışma var. Kısa dönem yine aynı 6 ay olarak devam edecek." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • yazıktırrr 10 yıl önce Şikayet Et
    aihm e başvurmayı düşünüyorum. 3 ay fala askerlik yaptım hakkkımı almam lazım insan hakları mahkemesine başvuracam :D
    Cevapla
  • VAHAP COŞKUN 10 yıl önce Şikayet Et
    büyük Türkiye yada her kimsen.... öyle zamanında gideydin felan filan geç bunları... zamanında gitseydim şimdi fabrikalarda asgari ücrette sürünüyor olacaktım.. bilip bilmeden konuşma.. öyle okumakta her yiğitin harcı değil.. belliki sende okumayıp askerliği normal yapanlardansın.. işi olmayana askerlik değil 15 ay 30 ayda olsa vız gelir.. ama bizim gibi hayatını okumakla geçirmiş, sonra işini gücünü kurmuş vede evlenmiş çoluk çocuğa karışmış olanlar için değil 6 ay değil 6 gün bile askerlik zor gelir.. kolaysa evinden barkından ayrılıp bir haftanı başka bir ilde geçirmeye çalış.. ozaman anlarsın bizim halimizden.. hayır anlamadığım senin niye zoruna gidiyooo.... ordu senin tekelindemi? Merak etme gerekirse bu vatan için değil 6 ay 60 ayda askerlik yaparız.. yeri gelirsede seve seve canımızıda veririz.. bizim atalarımız Şanlı Osmanlı... Allah uzun dönemlilerede kısa dönemlilerede sabır versin...
    Cevapla
  • Reys73 10 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan konuşup durmayın . Askerlik kısalmalımı..evet eğer ihtiyaç o yöndeyse kısalmalı..yok sen kaç ay maaş alacakmışsın yada almayacakmışsısn yok sen 18 yapmışsın deden 3 yıl yapmış bilmem kim 15 ay yapmışmış..geçin bunları..devletin ihtiyaç duyduğu öncelikle sayı değil niteliktir..ne demiz barbaros "ne kadar çok olursa olsun koyunun sürüsü yeter ona kasasbın birisi" ..sayı ve nitelik orantısını iyi kurup gerken sayı ve nitelikte asker istihdam edilmeli..şu anki kalitede 5 milyon askerin olsa ne yazar..profesyonel ordu şart..on tane pkk lı senin bir tümen askerini yatırıp jkaldırıyorsa yanlış nerde diye düşüneceksin.bırakın dünyanın en güçlü ordularından martavalını..hepimiz gittik gördük askerliği..asker dedenmi bilhassa bu devirde çok yönlü ve tamamen uzmanlaşmış olacak.şu anki askerlik sisteminin memlekete yükten başka faydası yok.ne yani necburi askerlik olmayan devletlerde halk vatansever değilmi.bırakın bu işleri..
    Cevapla
  • Cengiz ÜSTÜNTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    Selam. Yüksek lisans mezunuyum, hayata kaç sene geriden başladım.Henüz evlenemedim askerlik yüzünden yeter artık !!! bunca eziyet 6 sene gerideyim.Kısa dönem askerliğinde düşmesi gerekmektedir.Böyle bir mantık hatası olabilir mi başbakan ?siz bu şekilde gidin benim sülalemden size bir oy dahi çıkmaz. Zamanında gideydiniz diyen arkadaş ?? Sizin gibilerin tuzu kuru kuru sende okusaydın kardeşim eline vuran mı oldu.2 ay bile değil bir gün dahi bizim için boşa geçen zaman.Beni mesleğimle alakalı bir görevde değerlendirsin sesim çıkmaz.Askere gidiyor mühendis gidiyor ot,çöp topluyor bunun için mi okudu bu insanlar ?
    Cevapla
  • bal-i_cibril 10 yıl önce Şikayet Et
    s a. Emre Gök 6 maaş alamamak ne demek, tek sen mi okudun ... Bakan kaldırılacak demiş, terör bitmeden kalkmaz, terör bitsede kısalır yine kalkmaz . Ama daha da kısalacağını sanmam .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İranlı yetkili, Reisi’nin helikopter kazasında yaşananları anlattı
Başkan Erdoğan kesin çözüm için talimatı verdi! Türkiye gündeminden düşecek...