Konser iptalini bahane eden gruplara müdahale

Grup Yorum konserinin iptal edilmesi üzerine Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde eylem yapan gruba, polis tazyikli suyla müdahale etti.

Konser iptalini bahane eden gruplara müdahale
Konser iptalini bahane eden gruplara müdahale
GİRİŞ 12.10.2013 19:43 GÜNCELLEME 12.10.2013 19:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Grup Yorum'un bugün Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda 44. Dev-Genç Kültür Şenliği kapsamında vereceği konser, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Muhsin Ertuğrul Sahnesi yönetimi tarafından iptal edildi. Bu karara tepki gösteren Halk Cephesi'ne mensup yaklaşık 50 kişi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde eylem yapmak istedi. Sahne önünde halay çeken grubu polis önce uyardı. Emniyet güçlerinin uyarılarını dikkate almayıp eylemlerine devam eden gruba TOMA'larla müdahalede bulunuldu. Tazyikli su ile dağıtılan grup Halaskargazi Caddesi üzerinden ara sokaklara dağılarak Dolapdere istikametine doğru kaçtı. Bu sırada polisle eylemciler arasında kovalamaca yaşandı.Olayların ardından Maçka Demokrasi Parkı civarında toplanan yaklaşık 15 kişilik grup eylem yapmak istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla grubu alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Uyarıları dikkate almayan grup, bir süre polise direndi. Alandan uzaklaşmayan gruba burada da tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında tazyikli suyun isabet ettiği bazı eylemciler hafif şekilde yaralandı.

YORUMLAR 1
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    teröristler ve kullanıma açık halklar. yahu kardeşim dünyanın neresinde görülmüş terör örgütlerinin bir memleketin en büyük şehirlerinde açıkça konser vermesi ve ellerinde keleşlerle ortalıkta dolanmaları bence onlara polisin verdiği tepki çok fazla cılız kalıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar